MNB - 2
MNB

Hírek

Jól halad Németh Márió rehabilitációja

2020. február 07., 13:52

A mostani szezonban már nem játszik a Szombathelyi Haladás kulcsjátékosa. A zöld-fehérek középpályása, Németh Márió ősszel szenvedett súlyos térdsérülést. A 24 éves játékos rehabilitációja jól halad, de kevés az esély arra, hogy a tavasszal visszatérjen a pályára.

Jól halad Németh Márió rehabilitációja

Október végén, a Nyíregyháza elleni hazai bajnokin egy rossz mozdulat következtében keresztszalag-szakadást  szenvedett a Szombathelyi Haladás sajátnevelésű játékosa, Németh Márió. A korábbi utánpótlás-válogatott középpályás bal térdét novemberben, Siófokon operálták meg, és bár azóta három hónap eltelt, messze még a visszatérés a labdarúgó számára.

A Hali játékosa csak néhány hét múlva kezdhet el futni, jelenleg egy szombathelyi sportrehabilitációs központban dolgozik azért, hogy újra egészséges legyen. Egy ilyen súlyos sérülés után a legfontosabb, hogy visszaépítsék az elfogyott lábizomzatot, illetve stabilizálják a térdet.  

Németh Márió - labdarúgó, Szombathelyi Haladás
“Vannak nehezebb feladatok, amikor mondjuk új feladatot csinálunk az nagyon rossz a térdemnek. Nagyon óvatos vagyok, de tart, úgyhogy minden rendben van ezzel.”

A gyakorlatok csak ránézésre tűnnek könnyűnek, a focista a fogait összeszorítva dolgozik azért, hogy minél előbb azt csinálhassa, amit a világon a legjobban szeret. Természetesen nem egyedül kell megküzdenie a nehézségekkel, a sportrehabilitációs központban a gyógytornászok segítenek neki.

Molnár Dorka - gyógytornász
“A Márióval három hete kezdtünk el foglalkozni, azóta rengeteget fejlődött. Most már a térdstabilitás lesz a fő, amivel foglalkozunk. A nyújtása gyönyörű, a hajlítása is, ezért most a térdstabilitásra álltunk rá nagyon, sok egyensúlygyakorlattal. Nagyobb hangsúlyt kaptak az állógyakorlatok, de azért az erősítés is még benne van.”

A 24 éves játékosnak ugyan jól halad a felépülése, de mivel korábban már volt ugyanilyen, súlyos sérülése, ezért most türelmes és a visszatérésével kapcsolatban is óvatosan fogalmaz.

Németh Márió - labdarúgó, Szombathelyi Haladás
“Úgy érzem, hogy ez a szezon sajnos elment, de bízom a többiekben, hogy bent tudunk maradni az NB II-ben. Még egy évig van szerződésem. Azt akarom, hogy rendben legyen a lábam és akkor abban az egy évben még tudjam segíteni a Haladást.“

Tavasszal tehát szinte biztosan nem láthatjuk a pályán a kiváló középpályást, pedig a szurkolók is egyetértenek abban, hogy egy egészséges Németh Márióra nagy szüksége lenne a Haladásnak a kiesés elleni küzdelemben.