Hírek

Jordán Tamás 75 éves

2018. január 17., 15:01

Könyvbemutatóval ünnepelhette a közönség Jordán Tamás 75. születésnapját a Weöres Sándor Színházban hétfőn este. A Jordán-sztori című interjúkötetről szóló beszélgetésen a színigazgatót meglepetés-vendégek is köszöntötték.

Jordán Tamás 75 éves

"32 évem elszelelt … az ám hazám."

A Magyar Televízió archív felvételével köszöntötte a 75 éves Jordán Tamást a beszélgetést vezető Mohácsi Szilvia, majd színpadra szólította az este vendégeit, köztük Balogh Gyulát, A Jordán-sztori című interjúkötet szerzőjét. A könyvben családtagok, barátok, pályatársak és tanítványok mesélnek Jordán Tamáshoz fűződő kapcsolatukról. Csaknem valamennyien „teremtő” emberként jellemzik a színész-igazgatót.

Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház
“Ebben az első a Merlin, amiben voltak segítségeim, persze, aztán a POSZT, a Pécsi Országos Színházi Találkozó, aztán Szombathely, de ebbe a sorba tartozik az is, hogy a Nemzeti Színház legitimációját, elfogadottságát azt én teremtettem meg."

Juhász László, a siófoki barát szerint Jordán Tamás szakmájában az örök minőséget képviseli, de talán többször is az asztalra csaphatott volna. Csankó Zoltán színész, akivel már számtalanszor dolgoztak együtt, Jordán Tamás rendezői munkamódszeréről mesélt. Az este megható pillanata volt, amikor Jordán Tamás 98 éves édesanyja telefonon köszöntötte fiát.

“Kérem a Jóistent, hogy adjon erőt, egészséget és kitartást, további életedre! Isten éltessen sokáig! – Köszönöm szépen, anyu, ez fantasztikus beszéd volt, aput lepipáltad! (nevetés)”

Jordán Tamás az esten humorból, rögtönzésből, színészi játékból is ízelítőt adott és megköszönte a szombathelyi közönség érezhető szeretetét.

Jordán Tamás igazgató, Weöres Sándor Színház
“Ha valaki megkérdezi 2007-ben, hogy mi a legmerészebb álmom, hogy 10 év múlva mi lesz itt, milyen lesz, én nem mertem volna azt megjósolni, amit most tapasztalok. Alig van nap, amikor bejövök ide, hogy ne csodálkoznék el azon, hogy ez milyen jó.”

A közönség dedikált könyvekkel térhetett haza, az ünnepeltet pedig játékkészlettel lepte meg egy hűséges néző.