MNB
MNB - 2

Hírek

Jordán Tamás a Nemzet Színésze lett

2020. február 26., 12:18

A megtisztelő címet pályatársai szavazták meg a Weöres Sándor Színház igazgatójának, aki meghatottan fogadta a hírt.

Jordán Tamás a Nemzet Színésze lett

A február elején elhunyt Andorai Péter helyett választották meg Jordán Tamást a Nemzet Színészének. A Nemzeti Színházban szavaztak a grémium tagjai, a cím jelenlegi birtokosai: Almási Éva, Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Csomós Mari, Haumann Péter, Király Levente, Molnár Piroska, Szacsvay László és Tordy Géza, Törőcsik Mari és Máthé Erzsi. A Weöres Sándor Színház igazgatója meghatódott, amikor Vidnyánszky Attila igazgató felhívta a hírrel.

A telefonnál: Jordán Tamás - színész, igazgató, Weöres Sándor Színház
A meglepetésen túl rögtön egy nagyon nagy öröm és boldogság, azért muszáj mondanom, hogy a jelöltek között, a jelöltek lehetősége között voltam én is, tehát benne voltam a pakliban, de hát természetesen meglepett, hogy mégis így van, és nagyon boldoggá tett. 01:39

Jordán Tamás először 101 éves édesanyjával osztotta meg a jó hírt. De a Weöres Sándor Színház társulata is az elsők között értesült az elismerésről.

A telefonnál: Jordán Tamás - színész, igazgató, Weöres Sándor Színház
Tegnap mind a két előadóhelyünkön volt előadás, utána az egész csapat összejött, nagyon boldoggá tett az örömük, és a koccintás, mindenki nagy szerettel és örömmel gratulált. 03:09

A 77 éves direktor szinte minden nap színpadon van, de azért szeretné az egész családdal megünnepelni a címet. Elsőként 4 gyermeke és 6 unokája köréban, majd a testvéreivel jönnek össze, aztán szombathelyi barátaival is koccintani készül az újdonsült Nemzet Színésze.