MNB - 2
MNB

Hírek

Jóreggelt főorvosúr címmel jelent meg Garzuly Ferenc legújabb kötete

2019. május 22., 15:42

A Markusovszky Kórház Neurológiai Osztályának egykori vezetőjének ez a 9. könyve - ezúttal azonban nem szakmai témát választott. A kötet egy posztmodern regény.

Jóreggelt főorvosúr címmel jelent meg Garzuly Ferenc legújabb kötete

Az orvostársadalom, a városvezetők és a civil szervezetek képviselői is megjelentek az orvos-író Garzuly Ferenc új könyvének bemutatóján. Az irodalomtörténész Gyurácz Ferenc a könyvet művészettörténeti szempontból is jelentősnek tartja. Úgy véli, hogy most nem szakkönyv készült, hiszen két szerkezeti egysége van.

Gyurácz Ferenc - irodalomtörténész, ügyvezető, Magyar Nyugat Könyvkiadó
“Orvostudósról van szó, aki azonban ebben a könyvben is, meg néhány korábbi könyvében is megcsillogtatja a maga tudását, és egy nagyon érdekes, sok tekintetben szkeptikus, önironikus hozzáállást találunk a részéről, ami élményt jelent az olvasónak, én úgy gondolom, gondolati élményt is és érzelmi élményt is.”

A megyei kórház neurológiai osztályát két évtizedig vezette az író, akinek szakkönyveiből ma is tanulnak az orvosi egyetemeken. A professzor legutóbbi köteteiben ritka orvosi eseteket mutatott be - most családtörténeti esszék, művelődéstörténeti és közéleti érdekességek is helyet kaptak benne.

Garzuly Ferenc - neurológus főorvos, író
“Kicsit ilyen eklektikus, de nagyon sok színes felvétel van benne, száznál több kép, feleségemről, munkámról, unokáinkról, a Lions Klubról, amelynek az alapításában részt vettem, vagy a klinikai neurogenetikai társaságról, amely itt alakult Szombathelyen.”

A  “Jóreggelt főorvosúr” című könyv igényes külső megjelenését is méltatták a bemutatón - ezt az író felesége, a Kossuth-díjas keramikusművész, Geszler Mária is segítette. A bemutatón megtudtuk, hogy Garzuly Ferenc következő könyve - a tervek szerint - ismét szakmai kiadvány lesz.