MNB
MNB - 2

Hírek

Jótékony célú koncertet adott a 100 Tagú Cigányzenekar a sportházban

2018. december 12., 15:55

A Magyar Örökség- és Hungarikum díjas együttes szombathelyi bevételének egy részét az Esőemberke Alapítvány javára ajánlotta fel, és nagyértékű hangszereket adtak át a zeneiskolának.

Jótékony célú koncertet adott a 100 Tagú Cigányzenekar a sportházban

Ritkaságnak számít, hogy a 100 Tagú Cigányzenekar teljes létszámban lép színpadra vidéki helyszínen, ettől is különleges volt a szombathelyi koncert. Az 1985-ben alakult zenekar küldetése, hogy a magyar zenei kultúrát és az autentikus cigány muzsikát népszerűsítse határon innen és túl. Hangzásuk és előadásmódjuk a világon egyedülálló.

Beke Farkas Nándor elnök-menedzser, 100 Tagú Cigányzenekar
"Az az érték van ebben a zenekarban, hogy több generáció játszik együtt. Nagypapa, apa és unoka együtt egy zenekarban, és 23-an vannak, akik az első vonóhúzástól itt vannak."

A koncert elején kigyúlt az adventi koszorú második gyertyája, majd Puskás Tivadar köszöntőjében elismerően szólt a karitatív célról.

Puskás Tivadar - polgármester
"Szent Márton szellemiségét, a segítsét vihetjük tovább, és a kedvezményezett az Esőemberke Alapítvány legyen. Mindannyian egyetértettünk vele, és örültünk neki."

A zenekar és a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány számára egyaránt fontos a társadalmi szerepvállalás: a civil szervezetek segítése és az adakozás a rászorulók javára.

Pacsai Gábor - kuratóriumi elnök, Magyar Zenei Kulturális Alapítvány
"Nagyon fontosnak tartottuk, amikor az alapítványt megalapítottuk 2013-ban, hogy a zenének a jótékony erejével segítsünk társadalmi szerepvállalásban lévő civil szervezeteket. Ebből adódott, hogy szervezzünk jótékonysági koncerteket is a különböző adományozási projektjeink mellett."

A belépőjegyekből befolyt összeg egy részét, félmillió forintot az Esőemberke Alapítványnak ajánlották fel.

Nádorné Vörös Ibolya - elnök, Esőemberke Alapítvány
"Az autizmussal élőket segítjük mi 20 éve, minden támogatás jól jön, mert a működési költségekhez szükség van segítségre, pályázatokra. A lakóotthon kisbuszának a felújítására fogjuk ezt az összeget fordítani."

Az alapítvány zeneiskolákat és ígéretes növendékeket is rendszeresen támogat ösztöndíjjal, képzéssel, hangszeradománnyal. (1:03:00) A Bartók Béla Zeneiskola számára két nagy értékű trombitát adtak át.

A 100 Tagú Cigányzenekar Lendvai Csócsi József többszörösen kitüntetett prímás vezetésével, közel ezer néző előtt, óriási sikerrel mutatta be legújabb koncertprogramját, amelyben magyar népdalok, nóták és klasszikus zeneművek is felcsendültek.