MNB
MNB - 2

Hírek

Jótékony összefogás

2010. augusztus 06., 15:08
Szombathely újra összefogott az árvízkárosultak megsegítésére. Civilek kezdeményezésére két kisebb település: Sajókeresztúr és Sajóecseg kerül a középpontba. Augusztus 17. és 24. között 15 diákot lát vendégül a város. A kezdeményezéshez a Savaria Szimfonikus Zenekar, sportolók és számos vállalkozó is csatlakozott.
Jótékony összefogás

Eddig még soha nem látott összefogás jött létre civilek, intézmények, az önkormányzat és a vállalkozó szféra részvételével - hangzott el a mai sajtótájékoztatón, ahol a szervezők ismertették a programokat. Az egyhetes látogatás idején a gyerekek megismerhetik a várost, részt vehetnek a karneváli programokon, kézműves és egyéb szórakoztató foglalkozásokon. Emellett két jótékonysági rendezvényt is szerveznek az árvízkárosultak megsegítésére.

Mérei Tamás igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
"17-én augusztusban fél 8-kor az Aréna Savariában egy olyan rendezvényre került sor, ahol először a szimfonikus zenekar fog rendkívül népszerű négy rövid számot játszani, ámde nem profi karmesterek vezényletével, hanem egyrészt polgármester úr vállalta a Radetzky indulót."

Karmesteri szerepben állnak majd színpadra a Haladás labdarúgói és a Falco játékosai is. Az est hátralévő részében pedig azt is megmutathatják majd, hogyan boldogulnak egymás sportágával. A látványos showra 1000 Ft lesz a belépő, a teljes bevételt az árvíz sújtotta települések kapják majd. A másik fő attrakció a 21-ei táncgála lesz az egykori Zsinagóga udvarán, ahol színes repertoárral várják majd az érdeklődőket a néptánctól a hastáncig. A jegy ára 500 Ft lesz.

Novák Viktória,  a táncgála szervezője
"Ezért a belépőért bármikor visszajöhetnek, kimehetnek közben karneválozni, és ha van olyan műsorszám, ami érdekli őket, bármikor visszajöhetnek. Nagyon széles a skála és úgy gondolom, hogy Szombathely igazán megmutathatja és meg is fogja mutatni, hogy a tánc fővárosa."

Két előadás között tánclépéseket tanulhatnak az érdeklődők. A Szimfonikus Zenekar már készül a karneváli nyitóhangversenyre is, ahol egy különleges lézershow-val várják majd a közönséget.