Hírek

Jótékony táskagyűjtés

2020. február 03., 14:37

Egy teherautónyi adomány gyűlt össze a nemluxustáska idei kampányában Szombathelyen. Az akcióban nők segítenek nehéz helyzetben lévő nőtársaiknak, akiknek nincs lehetőségük tisztálkodási szereket és kozmetikai termékeket vásárolni. Tavaly összesen 12 ezer táska jött össze országosan, az adománygyűjtés ezúttal is sokakat késztetett jótékonykodásra.

Jótékony táskagyűjtés

"Nem tudom, pontosan mennyi, majd közben tudjuk számolni."

Az akció utolsó napján Ausztriából érkezett ez az autó a máltai szeretetszolgálat szombathelyi irodájához. A csomagtartó telis tele volt táskákkal.

Bányi Kriszta, korábbi szombathelyi rádiós öt éve él Bécsben, az ő kezdeményezésére fogtak gyűjtésbe a bécsi, linzi és bécsújhelyi nők. Ötven táska gyűlt össze.

Bányi Kriszta
"Kíváncsi voltam, hogy mennyire mozgatja meg a kint élő magyar nőket ez az akció. Nagy örömömre, nem fogyott ki a jó szándék az emberekből, sokan segítettek, gyorsan jelentkeztek többen is, hogy szeretnének részt venni."

A kampány szervezői összeállítottak egy listát arról, milyen jellegű adományokat várnak.

A táskákat olyan tisztálkodási- és piperetermékekkel töltötték meg a felajánlók, ami számunkra természetes a mindennapokban, de a nehéz helyzetben élő nőknek luxus, mert a rezsiköltség és az élelmezés finanszírozása is gondot jelent nekik.

Asbóth Mária - csoportvezető, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Szombathely
"Olyan adományokat várunk, ami a nehézsorsú lányoknak, asszonyoknak szinte elérhetetlen. Akár legyen egy habfürdő, szappan, fogkrém, tisztasági betét, ami sok ember számára megfizethetetlen."

Az adományok összértéke egyenként nagyjából 6000 forint, ehhez jön még a táska, ami önmagában is szép ajándék. Több százan gyűjtöttek nemluxustáskát, és adták le az egyik szombathelyi nyelviskolában, valamint a szeretetszolgálatnál. A csomagokat a máltaiak osztják szét a látókörükben lévő rászoruló nők között a következő hetekben.