Hírek

Jótékonysági főzés

2019. december 09., 15:06

270 ezer forintot gyűjtöttek össze azon a jótékonysági főzőesten, amelyet az egyik szombathelyi bevásárlóközpont parkolójában rendeztek meg. Ezúzttal is egy beteg kisgyermeket gondozó családot támogatnak a bevételből a szervezők. Az esemény fő médiatámogatója a Szombathelyi Médiaközpont volt.

Jótékonysági főzés

A bevásárló központ standjai közül egyedül itt készítettek desszertet. Ennek az édességnek a neve “boldogi rózsa.”

Horváth Dóra
“Mi vagyunk az egyetlenek, akik édességgel készülünk, de ez így pont jó, mert egy jó pörkölt után nagyon jól esik ez a finom kis édesség, ez hasonlít kicsit a csörögefánkhoz!”

A standok többségénél nagyobb cégek képviselői főzték a bográcsos egytálételt.

Kovács Józsefné
“Anyósom kevergeti a lecsót - És mondja, hogy sikerült, milyen az illata? - Egyelőre úgy érzem, hogy jó! - Az önök lecsójában mi van? - Hagyma, paprika, paradicsom, egy kis fekete bors, só, avval ízesítjük, majd a végén egy kis kolbász.”

Egész este pörkölttel, lecsóval várták az éhes adakozókat a résztvevők. Az eseményt a Fekete Sereg bemutatói színesítették.

Bekéné Némethy Andrea
“Fontosnak tartom a jótékonyságot, és ezért minden évben - itt lakom a Stromfelden - ki szoktunk jönni, és egy kicsikét fogyasztunk mi is, de a legfontosabb, a gyerekek érdekében csináljuk.”

Minden évben más a kedvezményezettje az akciónak. Idén Horváth Zénónak gyűjtöttek, aki egyszerre két nagyon súlyos és ritka betegséggel küzd: már fél évesen kemoterápiát kapott. A kisfiú személyesn nem lehetett jelen a főzésen.

Horváth-Gecse Alexandra
“Köszönjük szépen, most már jól vagyunk, tegnap hazaköltözhettünk Budapestről, augusztus közepe óta voltunk fenn, családunk sajnos abban az időszakban kettészakadt, úgyhogy most már azt mondhatom, hogy bből a szempontból tényleg ezt pluszt adott nekünk, hogy hazajöhettünk, Zénó eredményei lassan, de biztosan javulnak.”

Minden évben egy-egy betegséggel küzdő gyermek családja kapja a szabadtéri vacsora bevételét - mondta el a szervező sportszaküzlet vezetője.

Vámos Gábor - üzletvezető, INTERSPORT
“Már hetedik alkalommal vagyunk itt, vannak olyan csapatok, akik már velünk vannak a kezdetek óta, és van egy-két olyan új tag, aki vendégként vagy ismerősként hallott erről az eseményről, és csatlakozott hozzánk.”

Zénó szülei az esemény végén 273 ezer forintot vihettek haza. A pénzt a gyógykezelések útiköltségére, valamint a mindennapi kiadásokra fordítják majd.