Hírek

Jótékonysági horgászverseny

2019. július 02., 15:29

Több mint egymillió forint gyűjt össze az idei jótékonysági horgászversenyen, amelyet hatodik alkalommal szerveztek meg az ölbői tavon. Az összeget a hagyományoknak megfelelően a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány kapta, amely az autizmussal érintett családokat támogatja.

Jótékonysági horgászverseny

Benépesült az ölbői tó, 90 horgász vett részt az idei versenyen.

A fogásra sem lehetett panasz, a nagy hőség ellenére szépen teltek a szákok.

A versenyzők számára nem is annyira a győzelem, inkább a segítés a fontos. Itt mindenki azért ragadott botot, hogy a horgászélmények mellett jótékonykodjon is.

Markovits Gyula
„Pár évvel ezelőtt hallottam Tibornak erről a horgászversenyéről, és ahol tudunk, segítünk, ezért jöttünk el, három éve egyedül, tavaly a kisfiammal neveztünk be, idén mindkét gyerek horgászik.”

A versenyt 2014-ben szervezték meg először Biró Tibor ötlete alapján, aki maga is érintett: 11 éves fia autizmussal él, így saját bőrén tapasztalta meg a mindennapok nehézségeit.

Biró Tibor – szervező
„Szívet melengető, hogy az ember évről évre új arcokat lát, segítőkészek, és felajánlanak bizonyos összeget a cél elérése érdekében, és ez egy óriási segítség az autista gyerekek és családjaik számára.”

A 2015-ben alakult PontMás Alapítvány legfőbb célja az autizmussal érintett családok támogatása, minden lehetséges módon.

Pohánka Edit – elnök, PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány
„A gyerekekért is vagyunk, segítséget nyújtunk fejlesztésükhöz, iskolai, óvodai fejlesztésüket támogatjuk, illetve családjaikat, szüli tréningeket szervezünk számukra. A következő, ami egy-két héten belül megvalósul, a nyári tábor az autizmussal élő gyerkőcöknek.”

A tavalyi horgászversenyen befolyt összeget többek között iskolakezdésre, fejlesztő eszközök beszerzésére, felújítására fordították.

„Amit összepecáztatok a mai nap, 1 160 ezer forint kereken.”

A verseny ezúttal is sikeres volt, jelentős összeghez jutott az alapítvány, amelyből az autista családokat segíthetik. (13:07) A fogási élmények sem maradtak el: a napijegyes tavon csaknem 55 kg-os teljesítményével Szabó Roland, a versenytavon közel 45 kg-os összefogással Kósi Zsolt lett első. (11:21) A gyerekek között Markovits Dávid nyert, aki több mint 24 kg halat csalt horogra.