Hírek

Jóvátételi munka

2015. március 24., 17:39

Saját készítésű festményeket ajándékozott a szombathelyi büntetésvégrehajtási intézet egyik fogvatartottja a Markusovszky Kórháznak. A képek a gyerekosztály folyosóit díszítik majd.

Jóvátételi munka

Adni jó, és ezt az a fogvatartott is tudja, aki tíz festményét ajánlotta fel, a szombathelyi Markusovszky kórház gyermekosztályának. Az alkotó ún. jóvátételi munkaként készítette a képeket. Nagy megtiszteltetés, hogy a kórház elfogadja ezt a felajánlást, az ilyen alkalmak segítenek a fogvatartottaknak abban, hogy elhiggyék, ők is hasznos tagjai lehetnek a társadalomnak - mondta el az ünnepségen a bv-intézet parancsnoka.

Tóth Tamás Tibor - parancsnok, Szombathelyi Országos Büntetésvégrehajtási Intézet
“Autodidakta módon kezdett el rajzolni a börtönben, és miután egyre jobban ment neki, és részt vett ezen a Társadalmi Megújulás Operatív Programon, melynek a keretében ő is részt vett minden tanfolyamon, képzésen és lehetőséget biztosítottunk arra, hogy jóvátételi tevékenységen is részt vegyenek.”

Az osztály örömmel fogadta az állatokat ábrázoló képeket, amelyeknek már a helye is megvan. Az itt dolgozók igyekeznek minél otthonosabbá tenni a környezetet a gyerekek számára.

Oroszlán György - osztályvezető, csecsemő és gyermekgyógyászati osztály, Markusovszky Kórház
“Úgy tervezzük, hogy a kórtermek ajtajai mellé tesszük, hiszen van nagyon sok olyan kisgyerek aki jobban tud tájékozódni, hogyha lát egy képet és akkor  tudja mondani, hogy ő a cicás kórteremben lakik, vagy a lovasban.”

Az oroszlános kép minden bizonnyal a főorvos irodája mellett kap majd helyet. Az osztály dolgozói azt tervezik, hogy meglátogatják az adományozó művészt a börtönben.