Hírek

Csütörtökön ismét nekiugranak

2010. április 02., 12:50
Ismét érdemi munka nélkül fejeződött be a rendkívüli közgyűlés, mert a képviselők a napirendi pontokról sem tudtak megegyezni, így kötelességemnek érzem, hogy mindaddig összehívjam a képviselőket, amíg nincs költségvetése a városnak - mondta Ipkovich György polgármester pénteki sajtótájékoztatóján. Az ellenzék a következő ülésre új napirendi pontként javasolja majd egy vizsgáló bizottság felállítását a szakértői szerződések ügyében.
Csütörtökön ismét nekiugranak


Úgy indult, hogy lesz, de végül mégsem lett közgyűlés - mondta a polgármester. Ennek okát abban látja, hogy a szocialisták mindhárom napirendi pontról, a jobb oldal viszont csak az oladi platóra vezető útról szeretett volna tárgyalni. Szerinte az ellenzék azért kerüli a vitát a költségvetésről és halogatja annak elfogadását, mert április 20-a után már nem okoz nekik politikai károkat. Arra kérte a képviselőket, hogy jövő csütörtökön tárgyalják meg mindhárom előterjesztést, a költségvetést, az oladi plató és a város zöldterületei karbantartásának ügyét is.

Marton Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője kifejtette: előzetesen megegyezett Ipkovich Györggyel, hogy csupán egy kérdést, az oladi út ügyét fogják megtárgyalni. Szerinte az, hogy a polgármester nem tartotta magát a megállapodáshoz, vezettett oda, hogy ismét eredménytelenül zárták a napot. Mivel megérkezett az önkormányzat számlájára a márciusi állami támogatás, hisztériának nevezte a szocialisták korábbi megnyilatkozásait.

Molnár Miklós, a Pro Savaria  képviseletében elmondta, hogy egy új napirendi pont felvételét fogják javasolni. Egy öt tagú, ad hoc bizottságnak az lesz a dolga, hogy kivizsgálja a szakértői szerződések ügyét. A nyilvános bizottsági üléseket a Szombathelyi Televízió élőben közvetíti - mondta.