MNB
MNB - 2

Hírek

Jövőre indul a Magyar Falu Program

2018. november 26., 13:41

Jövőre elindul az ötezernél kisebb lélekszámú településeket érintő Magyar Falu Program. Erről tartottak fórumot az érintett települések polgármestereinek a Megyeházán.

Jövőre indul a Magyar Falu Program

A tervek szerint több mint nyolcmilliárd forintból wellnessrészleggel bővül a Fedett Uszoda. Ez csak egy a Modern Városok Programban megvalósuló fejlesztések közül Szombathelyen. A kormány úgy döntött, a megyei jogú városok támogatásának mintájára jövő évben elindítja a Magyar Falu Programot. Ez az ötezernél kisebb lélekszámú településeket érinti, összesen 150 milliárd forintra lehet majd pályázni.

Gyopáros Alpár – kormánybiztos, Magyar Falu Program
„A CSOK-rendeletben megfogalmazott elvek mentén többletösztönző támogatásokat kapnának azok a fiatalok, akik falvakban élnek és otthon maradnak, vagy a falvakból elköltöztek a városba és szívesen hazaköltöznének. Részben egy jelentős, ötven milliárd forint értékű mellékúthálózat-fejlesztésű program”

Önkormányzati intézmények fejlesztésére, fenntartására is kérhető támogatás. Vas megye 1-es számú választókerületbe 11 falu tartozik, már most konkrét fejlesztési terveik vannak.

Hende Csaba – alelnök, Országgyűlés
„Édes gondjaink vannak. Náraiban is, Nardán is óvodát kell bővíteni, mert hála Istennek, amíg máshonnan elszivárog a lakosság, ide beköltöznek és a városkörnyéki településeken nagyon sokan vásárolnak ingatlant és ez a gyerekintézmények iránti kapacitási igényt jelentősen megnöveli.”

A Magyar Falu Program elindításáról még ebben a hónapban kormánydöntés várható. A tervek szerint a jövőben a kisvárosok fejlesztésének támogatására is programot hirdetnek.