Hírek

Jubiláló házaspárok

2019. június 24., 13:27

Székely János megyéspüspök köszöntötte a kerek házassági évfordulójukat ünneplőket hétvégén a székesegyházban. A szertartás keretében 480 pár erősítette meg házastársi esküjét.

Jubiláló házaspárok

Közös kép Székely János megyéspüspökkel, vagy egy plébánosi fotó. Mindkettőre lehetőség volt a hétvégi ünnepen, ahol az egyházmegye valamennyi részéről érkeztek házassági évfordulójukat ünneplő párok.

Zsoldos Mariann-Márk András
“Próbálunk együtt boldogan élni. Nagyon sok buktató, nehézség van, de kitartunk egymás mellett.”

Horváthné Végh Edina-Horváth László
“A mindennapi életben együtt szeretünk a legtöbb időt tölteni, ha lehetséges. Mellette nagyon sokat járunk közös programokra. Elszoktunk menni jeles alkalmakkor egy étterembe, esetleg egy vacsorát elfogyasztani. Az élet dolgait szeretjük egymással megbeszélni. És az együttlét számunkra nagyon fontos.”

Bár nem könnyű a mindennapokban újra és újra kimondani egymásnak az igent, meglátni egymásban a jót, mégis ez vezeti a házaspárokat a boldog közös élet útján - mondta szentbeszédében Székely János. A Katolikus Egyház értékként tekint a férfi és nő felbonthatatlan szeretetszövetségére - hangzott el.

Székely János - megyéspüspök
“Az evangéliumnak egyik nagy kincse a házasság eszménye, valósága. Ahogy arra tanít Jézus, hogy Isten szeretete végtelen, végtelenül irgalmas, hűséges,, nagylelkű valahogyan így az ember is ugyanerre kap meghívást, hogy szeretetben éljen, odaadja az életét. Az Egyház tanítása, hogy az életünk legfőbb célja, hogy megtanuljunk szeretni, odaadjuk az életünket, ajándékká tegyük az életünket.

A szertartás során a házaspárok megerősítették házassági esküjüket és imádkoztak egymásért majd emléklapot vettek át. A találkozót követően az ünneplők sétát tehettek  a székesegyház tornyaiban és a Püspöki Palotában.