Hírek

Jubileumi juttatás a szépkorúaknak

2011. január 05., 15:50

90. születésnapját ünnepelte Csörgöl József. Ebből az alkalomból köszöntötték őt a Városházán. A 90, 95 és 100 éves szépkorúak egy kormányrendelet értelmében emléklapot és -életkor szerint változó összegű- jubileumi jutattást kapnak.

 

Jubileumi juttatás a szépkorúaknak

A miniszterelnök emléklapját Puskás Tivadar adta át az ünnepeltnek.
"Ebben Orbán Viktor gratulál, és kíván önnek jó erőt, egészséget."
Csörgöl József megkapta a város oklevelét és a 90.000 forintos jubileumi juttatást is. A nyugdíjas villamosmérnök azt mondja, humor nélkül az élet nagyon savanyú. Ő, bár sokszor került nehéz élethelyzetbe, mindig mindenkiben a jót kereste. A polgármesternek javaslatot is tett a város hangulatának javítására. Szerinte például a köztéri kulturális események a jókedvet erősíthetnék. Csörgöl József szabadidejében sokat utazott, sportolt és a mai napig szeret keresztrejtvényt fejteni, zenét hallgatni. Nyugdíjas évei is aktívan telnek, testi erejét kertészkedéssel, szellemi frissességét matematikai számításokkal igyekszik megőrizni.

Csörgöl József
"A tudományos akadémiának készítek matematikai és geometriai megoldásokat."

A polgármesteri hivatal nyilvántartása szerint 2011-ben 7 szombathelyi lakos tölti be 100. életévét, a kilecvenötödiket 33-an, a kilencvenediket pedig 114-en.