Hírek

Jubileumi színházi évad következik

2017. május 26., 16:39

A Weöres Sándor Színház a következő évadban is színvonalas előadásokkal készül, az idei karneválszínház egy Shakespeare klasszikus modern átiratával kínál könnyed kikapcsolódást a nézőknek. A színpadi művek mellett kortárs drámafesztivál, nemzetközi együttműködések, fiatalok színházra nevelése, de a hátrányos helyzetűek támogatása is szerepel a teátrum közeljövőjének tervei között.

Jubileumi színházi évad következik

"Te tudod egyáltalán, hogy mire való a pénz?"

Jövőre is színpadon marad a Volpone, ahogy a Tartuffe és a Dédi is a Weöres Sándor Színházban. Az évadzáró sajtótájékoztatón elhangzott: A dzsungel könyve levehetetlen darab, de a nagy sikerre való tekintettel a következő évadban is látható lesz A mi osztályunk, A padlás, és a Grönholm-módszer is. Az idei karneválszínházra egy Shakespeare klasszikus modern átdolgozásával, a Vízkereszt, vagy bánom is én című darabbal készül a színház.

Réthly Attila - főrendező, Weöres Sándor Színház
"Egy izgalmas, szerelemről szóló produkcióval készülünk, a történetet a 80-as évek vége felé, a késői Kádár-korszak vége felé szeretnénk elhelyezni.”

A következő évadban négy őszi és négy tavaszi előadás megy majd bérletben. Mohácsi János Szép Ernő Vőlegényét, Réhly Attila Feydeau Kis hölgy a Maximból című bohózatát állítja színpadra, de Lukáts Andor, Valló Péter és Alföldi Róbert is rendez majd Szombathelyen. Nagy Cili a tavaszi évadban a Sztárcsinálók című rockoperával kínál zenei élményt a színházlátogatóknak. Az előadások mellett további programokkal is készül a színház.

Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház
"Most úgy néz ki, hogy megtettük az első komoly lépést annak érdekében, hogy legyen egy régiós, kortárs drámafesztivál. Felvettük a kapcsolatot a csehekkel, a szlovákokkal, a szlovénekkel, a lengyelekkel, a szerbekkel."

A tervek szerint a 2018-19-es évad műsorában már szerepelnének ezek a nemzetközi kooprodukcióban készült kortárs darabok. A fiatalok színházra nevelését pedig azzal segítik, hogy bemutatják majd egy-egy előadás születését az olvasópróbától a premierig.