MNB - 2
MNB

Hírek

Jubileumot ünnepelt a Divatbemutató kicsit másképp

2019. április 16., 14:51

A rendezvényt tizedik alkalommal szervezték meg. A szombathelyi eseményen szegedi, győri, tatabányai és budapesti fellépők is végigsétáltak a világot jelentő deszkákon.

Jubileumot ünnepelt a Divatbemutató kicsit másképp

Nagy tapssal fogadta a közönség a vagány szerelésben színpadra vonuló Szabó Biankát, aki vörös dzsekit viselt. Az oxigénhiánnyal született lány már a kezdetektől fellép a rendhagyó divatbemutatón.

Szabó Bianka
“Én szeretem az élénk, üde színeket, mint ez a szép piros kabát is, én nem szeretem az egyszínű ruhákat, hanem a mintás, színest, ami mutat! Amitől én - én vagyok!”

Országos hírű már a rendezvény, amit a szombathelyi siker nyomán több nagyvárosban is megszerveztek

Mák Dóri - főszervező, kuratóriumi elnök - Divatbemutató Kicsit Másképp Alapítvány
“Ha van cél és van kikért tenni, akkor lehet vinni ezt tovább. A jövőben annyi, hogy idén ez az egy lesz, tehát Győrt nem vállaljuk ősszel, nagyon elfáradtam a tavalyi budapestiben, illetve ez az idei is négy hónap szervezést igénylet.”

Az alapítvány most integrált játszóterekre gyűjt: a gálavacsora és a tombola bevételét arra fordítják, hogy az egész országban épüljenek olyan játszóterek, amelyeket az ép és sérült gyerekek együtt használhatnak - egy-egy eszköz több százezer forintba kerül.

Lengyel Csaba, ügyvezető igazgató, Játéknap Kft.
“A Rum-kastélyba, amiket tervezünk, az igazából hangállomás, így hívjuk mi, ez egy több részből álló hangegység, ami a hangzásokra van kiemelve ez az eszköz, illetve van egy speciális homokozó, ami kerekesszékesek számára is van fejlesztve.”

A 10. Divatbemutató kicsit másképp díszvendége a tavalyi Európa Bajnokság aranyérmes távolugrója, a paraatléta Ekler Luca volt.

Eckler Luca - paraatléta, díszvendég
“Rengeteg ember munkája van abban, hogy én most így nézek ki, úgyhogy egy hihetetlen szervező csapat áll az egész mögött, és a mai napi, valamint a korábbi tervezés alatti lelkes munkájuk nélkül azt hiszem, ez a rendezvény nem lenne itt, ahol most van.”

A jubileumi rendezvényen 33 modellt láthatott a szépszámú közönség. A szombathelyiek és a rumi gyermekotthon lakói mellett érkezett fellépő Szegedről, Tatabányáról, Győrből, Budapestről is.