Hírek

Július 13-14-én Szombathelyen rendezik meg a delfin korosztályú úszók országos bajnokságát

2013. július 08., 17:54

Az előzetes nevezések alapján mintegy 60 egyesület közel 500 sportolója száll majd vízbe a vasi megyeszékhelyen.

Július 13-14-én Szombathelyen rendezik meg a delfin korosztályú úszók országos bajnokságát

Szombathelyen több mint 20 esztendeje támogatja kiemelten az önkormányzat az úszás iskolai oktatását, így nem véletlen, hogy a vasi megyeszékhelyen ez a sportág az egyik legnépszerűbb, a tömegbázisa pedig az egyik legnagyobb.

Lazáry Viktor alpolgármester
“Ez a költségvetésben anyagi szinten 5 millió forint önkormányzati támogatást jelent. Ez  a tavalyi évben 51 osztály 1280 tanúlóját jelentette az általános iskolákban, a középiskolákban pedig 36 osztályt és 1080 tanulót.”

Szombathely, és azon belül a Vízmű SC  komoly lobbitevékenységet folytatva elnyerte a delfin korosztályú úszók országos bajnokságának rendezési jogát 2013-ra és 2014-re. Ez azt jelenti, hogy idén július 13-án és 14-én mintegy 60 egyesület közel 500 sportolója száll majd vízbe a fedett uszodában.

Barta Balázs elnökségi tag, Szombathelyi Vízmű SC
“Egy rendkívüli bizonyítási lehetőség ez, hiszen 10 éve nem volt a Dunántúlon úszo országos bajnokság. És egy borzasztó nagy felelősség is, mert ez a verseny a  legnépszerűbb korosztályban lesz.Közel 500 indulóval és mi a sok izgatott kisgyereknek is szeretnénk bizonyítani.”

A versenyen természetesen ott lesznek a Szombathelyi Vízmű SC 9-10 estztendős sportolói is, akik közül páran akár dobogós helyezést is elérhetnek.

Karvalics Péter vezetőedző, Szombathelyi Vízmű SC
“18 versenyszámot fogunk rendezni ezen a versenyen. Nyolc-kilenc versenyzőnk áll rajthoz és érmes reményeink vannak egy-két versenyző tekintetében. Nagyon bízom benne, hogy dobogón is tudunk végezni. Legalábbis a jelenlegi ranglista alapján úgy tűnik, hogy dobogós esélyeink vannak több versenyszámban is.”

A delfin országos bajnokság ünnepélyes megnyitója szombaton 12 órakor lesz a szombathelyi fedett uszodában. A rendezvény  díszvendége a többszörös olimpiai- és világbajnok Darnyi Tamás lesz.