Hírek

Július 6-án új tisztségviselőket választ a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2012. június 20., 18:08

Lejár a 4 éves mandátuma a 2008-ban megválasztott képviselőknek. Ezekben a napokban zajlik a tisztújító küldöttgyűlés résztvevőinek megválasztása.

Július 6-án új tisztségviselőket választ a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Voksolnak az ipari tagozatba tartozó vállalkozások képviselői a kamara Honvéd utcai székházában. Ők alkotják az egyik tagozatot a négyből, amelynek a küldöttei jogosultak megválasztani a kamara elnökét, alelnökeit, elnökségét. Törvényi előírás, hogy 4 évente kötelező a kamaránál választásokat tartani.

Heckenast István, elnök - Választási és Jelölőbizottság
Választható csak kamarai tag lehet. De minden kamarai vállalkozó, amely részt vesz és regisztrált, az a választásban aktívan részt vehet.

Június 20-án az ipari tagozat, valamint a szolgáltatói tagozatba tartozó vállalkozások tartják küldöttválasztó ülésüket. Ezt követően a kézműipari és a kereskedelmi tagozat június 21-én választ. Fontos, hogy a voksolás előtt legalább egy órával jelenjenek meg azok, akik részt vennének a szavazáson. A lebonyolításért, a voksolás tisztaságáért a kamarai választási és jelölőbizottság felel. 4 évvel ezelőtt a kamara felállított egy stratégiát, hogy segítse a megye gazdaságának fejlődését. Sokmindent sikerült megvalósítani, de Kovács Vince elnök szerint van még tennivaló, akár a körbetartozások, akár a közbeszerzések kérdésében.

Kovács Vince, elnök - VMKIK
Jó lenne ha a helyi vállakozások, nem diszkriminatív módon, de a közbeszerzéseknél nagyobb teret tudnának kapni. És vannak olyan dolgok amikben a kamarának még markénsabban kellene fellépni. Például a gazdaságot terhelő adók és járulékok kérdésében.

A tisztújító küldöttgyűlést július 6-án tartják. A kamara alapszabályának megfelelően ekkor választják meg a kamara elnökét, alelnökeit, elnökségi tagjait, etikai és ellenőrző bizottsági tagokat és az országos küldötteket.