Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Június 30-ig lehet jelentkezni a Szent Márton Esélyegyenlőségi Programra

Adásban volt: 2019. június 7.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A programmal hátrányos helyzetű, tehetséges gyerekeket támogat az önkormányzat. Évi félmillió forintot biztosítanak képzésekre, tanulást segítő eszközökre, szolgáltatásokra olyan ötödikes diákoknak, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek.

A Váci-iskola diákja illusztrálta az önkormányzat idei naptárát. Az ötödik osztályos kislány a tavaly indult esélyegyenlőségi pályázat egyik kedvezményezettje, a támogatás rajztehetsége kibontakoztatásában segít.

Németh Viktória - családsegítő, Pálos Károly Központ
"Angolórára jár magántanárhoz, illetve a támogatásból festészet-, rajzeszközöket, papírokat kapott és egy laptopot is, ami segíti az iskolai felkészülésben is."

Puskás Tivadar polgármester elmondta: hatféle ösztöndíjprogram létezik a városban, amivel tanulókat támogatnak, a Szent Márton-pályázat a legújabb. Azért indították, hogy a szociális helyzet ne legyen akadálya a tehetség kibontakoztatásának a művészetek, a tudomány vagy akár a sport területén.

Koczka Tibor - alpolgármester
"A családok, a fiatalok nem közvetlenül pénzbeli támogatásban részesülnek, hanem évi 500 ezer forint értékben az önkormányzat olyan szolgáltatásokat vásárol a tehetséges fiatal számára, ami szükséges ahhoz, hogy a képességeit kibontakoztassa."

Fizetik a hegedűtanárt, a nyelvórákat, a nyári tábort, vagy épp laptopot, fellépőruhát vásárolnak. Továbbá bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a fiataloknak, például a városi ünnepségeken. Minden gyerek mellett mentor dolgozik, aki figyelemmel kíséri a fejlődésüket, és felügyeli a pénz elköltését. Évente öten nyerhetik el a támogatást, tavaly ketten feleltek meg a szigorú feltételeknek.

Károlyi Ákos - jegyző
"Figyelembe veszi a család jövedelmi és vagyoni helyzetét, hogy van-e a családban tartósan beteg vagy fogyatékos személy, a gyerek adott esetben árva, félárva, vagy családba fogadott-e. És nagy hansúllyal esik latba a lakhatási körülményei. A tehetség alatt figyelembe vesszük a gyerek versenyeredményeit, hogy milyenek a tanulmányi eredményei."

A kedvezményezettek egészen addig maradnak a programban, amíg be nem fejezik tanulmányaikat, vagy a munkaerőpiacra nem lépnek. A pályázati kiírás a szombathely.hu-n olvasható.

2019. június 07.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében