Hírek

Júniusi közgyűlés beharangozó

2012. június 20., 18:09

Önkormányzati tulajdonú cégek veszteségpótlásáról és területfejlesztési kérdésekről is döntenek a képviselők a nyári szünet előtti utolsó közgyűlésen. Nyilvánosan 22, zárt ülésen 5 napirendi pontot tárgyalnak. A csütörtökön délelőtt 9 órakor kezdődő tanácskozást ezúttal is élőben követhetik televíziónk internetes oldalán.

Júniusi közgyűlés beharangozó

Az ülés elején elfogadják a közterület-felügyelet 2011-ben végzett munkájáról, valamint a város bűnügyi és közbiztonsági helyzetéről készült beszámolót. A közbiztonság növelése érdekében 8,4 millió forintból fejlesztenék a Fő téri kamerarendszert, és megalkotják a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásról szóló helyi jogszabályt is.

Döntenek az önkormányzati tulajdonú cégek veszteségpótlásáról. A Falco KC esetében ez az összeg 61 millió, a városfejlesztési kft.-nél és a parkfenntartónál közel 11 millió, a Savaria Turizmus kft. esetében 5 millió forint.

Tájékoztató hangzik el az önkormányzat bankszámlavezetésével kapcsolatos közbeszerzési eljárásról. Felülvizsgálják a város szociális szolgáltatásszervezési koncepcióját, meghatározzák a nevelési-oktatási intézmények létszámigényét, és jóváhagyják a városi fenntartásba került Vadvirág óvoda nevelési programját. Tárgyalnak arról az intézkedési tervről, amely a Szűrcsapó u. 24-ben bekövetkezett gázszivárgáshoz hasonló esetek megelőzésére készült.

November végéig meghosszabbítják a megyei vagyonkezelővel kötött, a köztemetők üzemeltetéséről szóló szerződést.
Több, a rendezési terv módosításához kapcsolódó döntést is meghoznak: megvizsgálják például az új lakóövezetekre vonatkozó építési szabályokat, és a nagyvállalatok fejlesztési elképzéseléseivel összhangban változtatnak a terveken. Az LUK bővítése kapcsán javaslatot tesznek az inkubátorház és a Savaria TISZK épületének kiürítésére.

Zárt ülésen elbírálják az AGORA igazgatói pályázatokat, felügyelő bizottsági tagokat választanak, és iskolaigazgatói nyugdíjazásokról döntenek. A képviselők várhatóan szeptemberben üléseznek legközelebb.