Hírek

Jutalmazták a Szombathelyi Sportiskola legjobbjait

2020. február 14., 15:05

Az utánpótlásegyesület a 2019-es évben elért eredmények alapján díjazta a legjobb sportolóit. Kilenc sportágban, összesen 70 versenyző részesült elismerésben.

Jutalmazták a Szombathelyi Sportiskola legjobbjait

A Himnusz eléneklése után a sportért felelős alpolgármester köszöntője nyitotta meg a Sportiskola jutalmazási ünnepségét a városháza nagytermében.

A városvezető kiemelte, az utánpótlásklub sikereiben nem csak a sportolóknak és az edzőknek van fontos szerepük.

Horváth Attila - sportért felelős alpolgármester
“Az az érdekes helyzet Szombathelyen, hogy kezdjük megszokni ezeket a sikereket, ezért én azt gondolom, hogy nekem, illetve nekünk, városvezetésnek nagyon fontos, hogy ne kényelmesedjünk el, és ne vegyük természetesnek azt a nagyszerű munkát, amit ezek a sportolók, ezek az edzők, és a szülők végeznek.”

A Szombathelyi Sportiskola a város utánpótlásnevelő műhelyeként 20 éve, 1999-ben alakult és mára már közel 600 gyerek sportol az égisze alatt. Az ünnepségen 2019 legjobbjait jutalmazták, kilenc sportágban 70 sportoló kapott díjat, közülük 53-an dobogós helyezést értek el országos, vagy nemzetközi versenyen. A kimagasló eredmények az önkormányzat támogatása mellett az egyesület komoly szakmai munkájának is köszönhetők.

Boros András - vezető, Szombathelyi Sportiskola
“Egy felépített műhely van, olyan edzőkkel, akik már az élsportban is letették a névjegyüket. Tehát egy komoly edzői gárda van, akik olyan tudással, tapasztalattal rendelkeznek, ami már az országos és nemzetközi szinten is elegendő.”

A Sportiskola versenyzői nem csak hazánkban öregbítik Szombathely hírnevét, hiszen 2018-ban Dévai Boglárka Európa-bajnokságot is nyert. A 20 éves tornász ugyan súlyos sérülés után állt újra edzésbe, de van rá esély, hogy ott legyen a 2020-as, tokiói olimpián.