Hírek

Kabátok a kerítésen

2020. január 09., 14:30

Negyedik alkalommal gyűjti az Alpokalja Nagycsaládos Egyesület a jótékony céllal felajánlott télikabátokat, ruhaféléket az egyesület székházának kerítésén. A kabátcsere anonim, és folyamatosan zajlik, amíg a hideg napok tartanak.

Kabátok a kerítésen

“Köszönjük szépen, köszönjük szépen!”

Ottjárttunkor is érkeztek a sálak, sapkák, kabátok a Nagycsaládos Egyesület évek óta nagy sikerrel zajló akciójára a Semmelweis utcába. Ide várják a már nem használt, jó állapotú télikabátokat, egyéb meleg ruházatot, lábbeliket. Ezekenek egy részét a kerítésre akasztják, innen vihetik el a rászorulók.

Görcz Gyula Csaba - elnök, Alpokalja Nagycsaládos Egyesület
“Teljesen anonim, tehát nem tudjuk,azt hogy ki jött ,ki viszi, ki hozza ha éppen nem vagyunk itt ,így szeretnénk segíteni,nemcsak a téli hidegben, hanem éven át a rászorulókat, akinek ilyen segítségre van szükége. Megemlíteném, hogy nemcsak ilyen ruhát és kabátakcióval foglalkozunk, működött itt még az elmúlt évben is  élelmiszerdoboz.”

A kabátgyűjtést egészen addig folytatják, amíg tart a hideg. A kitett ruhaneműket csak akkor viszik be, ha zuhog az eső - máskor éjjel-nappal elérhetők. Az egyesület önkéntesei az épületben reggel fél kilenctől fél négyig várják az adományozókat.

Jónás Anikó
“Ezeket a kabátokat bárki elviheti akinek szüksége van rá. Az akció lehetőség ad arra is, hogy a kinőtt,de jó állapotú ruháinkat becserélhessük. Ha pedig úgy érzi, segítene a rászorultakon, akkor a Semmelweis u 47. sz. alatt található épületbe ezt megteheti.

Az épületben gyerekjátékok, könyvek, tartós élelmiszerek is sorakoznak - hamarosan ezek is gazdára találnak. Az egyesület élelmiszerdoboz-akciója most támogató hiányában megrekedt, de keresik a megoldást az újraindítására.