MNB - 2
MNB

Hírek

Kajakozás a Csónakázó tavon

2019. június 06., 13:07

Akiket érdekel a kajakozás, azoknak ismét lehetőségük nyílik behatóbban megismerkedni a sportággal az ELTE Sporttudományi Intézetének jóvoltából. Folytatódik ugyanis az egyetem által létrehozott Városi Rekreációs Programsorozat, amelynek részeként bárki kajakba szállhat a Csónakázó tavon.

Kajakozás a Csónakázó tavon

Egy, az egyetem és a város közötti együttműködési megállapodás értelmében tavasztól nyár közepéig kajakozhatnak a sportág szerelmesei Szombathely zöld szívében.

Polgár Tibor - egyetemi docens, ELTE
"Rekreációs szempontból egy fantasztikus dolog, mert míg a kerékpár és a futás az csak a lábra hat inkább meg a keringésre, ez az egész felső testet megmozgatja, a vállízületet és minden olyat, ami be szokott kötni ülő munkáknál főleg, úgyhogy egy kicsit fel is frissülünk tőle."

Nagy az érdeklődés a program iránt, ezért szükségessé vált a kajakpark bővítése. A Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel köttetett elvi megállapodás értelmében ingyen építenének egy új létesítményt, ahol tárolni lehetne az eszközöket. A fejlesztés elősegíthetné a gyerekek képzését is a következő években.

Szabó Péter - hallgató, ELTE
"Az egyetemen azért vagyok itt, hogy minél többféle mozgást kipróbáljak és ezek közül a vízisportok közül a kajak-kenu sem elengedhetetlen számomra és nekem ez azért jó, mert kijövök, suli után kikapcsolódok és elevezek egy órát és nekem ez tetszik."

A sportág kedvelői - időjárástől függően - június 27-ig minden héten szelhetik a vizet a Csónakázó tavon. A programmal kapcsolatban további információk a szombathelypont.hu címen kaphatók.