MNB - 2
MNB

Hírek

Kalandvár és vásári forgatag

2019. augusztus 23., 13:54

Kosárhinta, pónilovaglás, kézműveskedés, huszárkodás, táblajátékok és sok-sok zene a színpadon - minden csak ízelítő abból, ami három napon át a Kalandvárban várja a gyerekeket. Itt, és a Fő téri vásárban fordulnak meg a legtöbben a karneválon.

Kalandvár és vásári forgatag

Már a nyitónap délelőttjén benépesült a Gayer-park: a gyermekprogramok helyszíne ugyanis az itt berendezett Kalandvár, tele játékkal, történelemmel és egy kis tudománnyal.

“Itt a pici gombóc, ráteszed”

Az agyagból medálok lesznek.

Udvardi Balázs - keramikus
“Most mi római formákat készítünk, dolgozunk vele egy picit. Persze kicsit a gyerekek szintjén, de valódi római edényekhez készült pecsételőket használunk. Valójában ezeket találjuk meg azokon a műtárgymásolatokon is, ami mondjuk az Iseumban, vagy mondjuk más múzeumokban másolatban készülnek.”

Máshol pörgettyűt lehet készíteni.

Petrák Lili
“Van egy ilyen kocka, azt ilyen körre kell formálni, meg meg kell csiszolni, meg ki kell festeni.”

A család minden tagja talál elfoglaltságot, sokan jelmezben érkeznek.

Illés Renáta
“Minden évben beöltözünk, nagyon szeretjük, így jóformán a gyerek miatt muszáj apukának, anyukának beöltözni és akkor egész nap itt vagyunk.”

A színpadon szinte folyamatos a zenés program, (17.51-) miközben a park számtalan pontján, sőt környékén is találni valamit.

Simon Márton
“Nagyon érdekel a Kanizsai Dorottya iskolából a csodák folyosója, oda készültünk, de itt is nagyon izgalmas játékokat találtam, amiket még nagyon szeretnék kipróbálni.”

Tele a Fő téri vásár is római kort idéző játékokkal. A fa eszközök és pajzsok mellett (20.00-) idén ez a sisak és kard, a gladius a sláger.

Kovácsné Bognár Beatrix - kereskedő
“Habosított műanyag, nagyon jó minőségű, nem tudják eltörni a gyerekek, szeretik a szülők. A kislányokat pedig megcéloztuk a koszorúkkal, a hajpántokkal.”

Odébb, a Művészetek utcájában más a felhozatal: kézművesek, képző- és iparművészek kínálják igényes portékáikat az arra járóknak.