MNB - 2
MNB

Hírek

Kaotikus közgyűlés

2012. április 27., 17:20

Nem volt gazdája a napirendeknek, és a szavazások menetét sem mindig sikerült követni - hangzott el az ellenzék részéről a közgyűlés utáni sajtótájékoztatókon. Kritizálták az önkormányzati tulajdonú, veszteséges cégek működését is. A tisztségviselők többek között a benyújtandó pályázatokról és az Unihall-ügyről beszéltek. Mindkét oldal egyetértett abban, hogy a labdarúgó utánpótlás képzés rendszerét megnyugtatóan sikerült rendezni

Kaotikus közgyűlés

A tájékoztatók sorát Balassa Péter kezdte. A Jobbik képviselője szerint jó a labdarúgó utánpótlás képzésben meghatározott irány, de attól tart, hogy pár év múlva már nem ez érvényesül majd. Sérelmezte, hogy nem került le a napirendről a távhőszolgáltató ügye, illetve hogy nem tárgyalták a családi belépőkről szóló indítványát.

Horváth Zoltán szerint furcsa, hogy a színházigazgatói pályázatokat bíráló szakmai bizottságban Nemcsák Károly felesége is helyet foglal, aki miatt az egyik pályázót, Koltay Gábort korábban elbocsátottak egy másik színházból. Az LMP képviselője szerint nem teljesültek a parkfenntartó kft. létrehozásakor kitűzött célok, a vállalat nem működik hatékonyan, továbbá fotókkal tanúsította, hogy a munkákat is szakszerűtlenül végzik el. A víztoronyról szólva a képviselő azt mondta: a telefonos cég által fizetett bérleti díjat a létesítmény rendbehozatalára kellene költeni.

Gyebrovszki János furcsának tartja, hogy pályáztatás nélkül, határozatlan időre nevezték ki Velencei Pált a Szombathelyi Televízió igazgatójának, hangsúlyozva, hogy nem a személlyel van problémája. Az MSZP képviselője bírálta a parkfenntartó és a Városfejlesztési Kft. veszteséges működését, létrehozásukat értelmetlennek nevezte. Szerinte a  mezőőri szolgálatra megszavazott összeget inkább a lakótelepeken uralkodó káosz megfékezésére kellene fordítani.

Horváth Attila arra figyelmeztetett, hogy április 30-ig el kell számolni az Iseum-projektre kapott pénzösszeggel: a városvezetés hosszabbításért folyamodott, de nemleges válasz esetére nincs koncepció. 500 millió forintot zárolnak a város költségvetéséből, ami a kormányzati megszorításoknak tudható be - mondta a képviselő.

Tavaszi felbolydulás jellemezte a tegnapi közgyűlést, sok érthetetlen jogi vitával - kezdte tájékoztatóját Puskás Tivadar. A polgármester méltatta az LUK munkahelyteremtő fejlesztését és a labdarúgó utánpótlás helyzetének sikeres rendezését.

Lazáry Viktor a közgyűlés által megszavazott pályázatokat sorolta. A város pályázik többek között a Püspöki Palota lebombázott szárnyának újjáépítésére, a közlekedési központ megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére, egy ifjúságvédelmi programra és a Paragvári-iskola felújítására fordított önerő csökkentésére. Az alpolgármester az Unihall-ügyről szólva elmondta: az ellenzék egyetértésével abban maradtak, hogy a város nem fizet több pénzt a cégnek a szerződésben leírt összegnél, és ragaszkodnak a 2008-ban meghatározott egyesületi óraszámokhoz.