Hírek

Kaposváron is vereséget szenvedett a Hungast Haladás női röplabda csapata

2019. december 09., 14:59

A sérülésektől megtizedelt Hungast Haladás női extra ligás röplabda csapata nem tudott csodát tenni Kaposváron sem. A somogyiak 3 szettben, tükörsima találkozón múlták felül Leiszt Máté lányait.

Kaposváron is vereséget szenvedett a Hungast Haladás női röplabda csapata

Már az első szettben érvényesítette a papírformát a kaposvári alakulat. Bár 7:5-ig tartotta becsülettel a lépést a Szombathely a vendéglátókkall, azok rákapcsoltak, ütőerőben óriási különbség mutatkozott a csapatok között, így 25:12-re magabiztosan hozták a játszmát.

A folytatásban szerkezetet váltott Leiszt Máté, aminek eredményeképpen acélosabbnak tűnt a Hali, de csak 9:10-ig, ekkor fordított a Kaposvár. Hiába a vendég-időkérések, Tálasék ezt a szettet is simán hozták 25:15-re.

A harmadik játszmában minden elkövettek a szombathelyiek a szépítés érdekében. Koncentráltan és hatékonyan kezdtek, azonban 9:12-nél a játékvezető ítéletek kibillentették kiegyensúlyozott játékukból a vendégeket. és ettől kezdve ismét a Kaposvár volt nyeregben. Sasa Nedeljkovic lányai alig egy óra alatt lerendezték a mérkőzést. Kaposvár - Hungast Haladás 3:0.

Sasa Nedeljkovic - vezetőedző, 1.MCM-Diamant Kaposvár
"Ez ma egy igazi csapatmunka volt. Először használtunk idén 11 játékost, gondolom lehetett látni, hogy mindenki éhes ebből a játékból. Persze nem olyan gyakran tudjuk ezt így használni, úgy gondolom, hogy ma tényleg mindenki nagyon pontosan odatette magát annyira, amennyire szükség volt erre a 3:0-ás győzelemre."

A Szombathelynek ezúttal sem lehetett komolyabb célkitűzése a tisztes helytállásnál, ám a bajnoki címre törő Kaposvár esélyt sem hagyott a vendégeknek.

Leiszt Máté - vezetőedző, Hungast Haladás
"Bár az eredmény nem azt mutatja, de azért jól küzdöttünk. Az a baj, hogy a mérkőzésen 10-12-15-ig együtt mentünk a Kaposvárral, kialakítottunk 1-2 pontos előnyt és utána mindig volt egy olyan ítélet, ami igenis az én csapatomat megfogja."

A Hungast Haladás csapata legközelebb hazai környezetben fogadja csütörtökön 20 órától a jászberényieket.