Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Karácsonyi civil programok

Adásban volt: 2018. december 4.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Adventi, karácsonyi programokat ajánlottak az érdeklődők figyelmébe az év utolsó civil reggelijén. Jótékony célú hangverseny, adománygyűjtő akció, könyvvásár és komolyzenei koncert is szerepel a következő két hét kínálatában.

Szent Márton Kórusok találkozója lesz december 15-én a Szent Márton-templomban. A jótékonysági hangversenyen befolyt adományokat az Aranyhíd-iskola részére juttatja el Szombathely Város Szent Márton Kórusegyesülete – hangzott el az év utolsó civil reggelijén. Idén először, hagyományteremtő szándékkal Vas megye cipősdoboz akciót hirdetett. A Megyeházára várják a csomagokat.

Balázsy Péter – elnök, Vas Megyéért Egyesület
„A cipősdobozba bármi kerülhet, aminek mi magunk is örülnénk, legyen az játék, édesség, bármilyen olyan dolog, ami egy gyermek számára örömet tud okozni. Annyi fontos még, hogy a cipősdobozon lehetőleg meg kellene jelölni, milyen korú, milyen nemű gyermek számára szánjuk ezt ajándékul.”

A Berzsenyi Dániel Könyvtár fontos feladatának tartja a közösségépítést. Éppen ezért december 10-étől négynapos vásárt és workshopot hirdettek „Könyvet a fa alá!” címmel.

Spiegler-Kutasi Nikoletta – tájékoztató könyvtáros, Berzsenyi Dániel Könyvtár
„A kortárs irodalom népszerűsítését célozzuk meg ezzel a rendezvénnyel, emellett pedig nagyon fontosnak találjuk még azt is, hogy a civileknek tulajdonképpen egyfajta bemutatkozási lehetőséget kapjunk. Emellett pedig az író-olvasó találkozókkal párhuzamosan könyvek árusítását is tervezzük itt a könyvtár földszintjének előadótermében, illetve annak az aulájában.”

Szintén könyves programokkal készül a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete. December 7–én mutatják be a Túl a korláton című kötetet. A mű olyan fogyatékkal élő emberekről szól,  akik mindent megtettek azért, hogy társaiknak jobb legyen. (9:52) Az ünnepre való hangolódást segíti majd a Herényi Klasszik névre keresztelt program is, Haydn, Bach és Bozza lélekmelengető dallamai érkeznek majd a herényi Szent György-templomba.

2018. december 04.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében