Hírek

Karate érmek

2015. szeptember 17., 17:12

Hét éremmel tértek haza a szombathelyi sportolók a Szerbiában rendezett nemzetközi karateversenyről. A vasi klub karatékái három kategóriában is legyőzhetetlennek bizonyultak.

Karate érmek

Tizennégy nemzet részvételével rendeztek a szerbiai Backa Topolán nemzetközi karateversenyt. Magyarországot a szombathelyi Leo Karate-do SE képviselte a viadalon. A vasi egylet négy versenyzőt indított az erőfelmérőn.

Németh Zsuzsanna versenyző, Leo Karate-do SE
“Rendkívül jó hangulatban telt a verseny. A szerb csapattal már elég régóta remek kapcsolatot tartunk. Már amikor odaértünk egy kis vendéglátással fogadtak minket. A verseny nagyon jó volt, mindenkinek bejött a számítása. Mindenki kihozta magából a maximumot, elégedettek vagyunk.”

A szombathelyi versenyzők közül Tóth Virág első alkalommal lépett tatamira jelentős külföldi viadalon. A tehetséges fiatal karatékán egyáltalán nem látszott a lámpaláz. Kategóriájában megnyerte a formagyakorlatot, küzdelemben pedig második lett.

Tóth Virág versenyző, Leo Karate-do SE
“Eleinte nagyon féltem, nagyon izgultam. Rengetegen voltak a versenyen, de rengeteget készültem rá és így sikerült egy arany és egy ezüst.”

A vasi karatékák közül akárcsak Tóth Virág, Németh Zsuzsanna és Gál Enikő is egy-egy arany-, illetve ezüstérmet gyűjtött be. A hetedik medált pedig Kondics Levente nyerte, aki kumitében lett harmadik.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
“A hét éremből három arany, három ezüst, illetve egy bronz, ami nagyon jó teljesítménynek számít úgy, hogy csak négy versenyzőnk volt. Összességében a középmezőnyben sikerült végeznie a csapatnak, ami remek eredmény és a hazaút is nagyon jól telt, mert mindenki boldog volt, hogy sikeresen tudott szerepelni.”

A Leo Karate-do SE versenyzői már gőzerővel készülnek a hazai rendezésű Guju-kupára, melyet idén új helyszínen, az Aréna Savariában rendeznek meg október 3-án szombaton.