Hírek

Karate érmek Svájcból

2013. szeptember 11., 19:02

Összesen hat éremmel tértek haza a Leo Karate-do SE sportolói a Svájcban megrendezett nemzetközi viadalról. A szombathelyi klub versenyzői nem csak egyéniben, hanem csapatban is felállhattak a dobogóra.

Karate érmek Svájcból

Frenkendorfban rendezték mag a Karate Basler Open küzdelmeit. A svájciak ezúttal is alaposan kitettek magukért:  annak ellenére, hogy több mint 20 ország képviseltette magát a rendezvényen,  szinte minden egyes mérkőzés a kiírás alapján óramű pontossággal kezdődött.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
“Nagyon jó volt a színvonal. A verseny is időben megkezdődött, ami elég ritka, mert általában késni szokott a bírói tájékoztató miatt és az edző tájékoztató miatt. De időben elkezdődött az egész rendezvény.”

A Leo karate-do SE sportolói  ezúttal nem csak az egyéni versenyekben indultak el, hanem csapatban is tatamira léphettek. A formagyakorlatban a Gál Renáta, Gál Enikő, Németh Zsuzsanna trió egészen a döntőig verekedte magát, ahol csak 3:2 arányban maradt alul.

Gál Róbert vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Szerencsésen jött ki, mert a nagyobbik lányom kint él Svájcban. Ő régebben is a csapatunk, egyesületünk tagja volt. Sőt a mai napig tagja. Ott beállt, gyakorolt egy picit és elindultak csapatban. Remekül sikerült nekik a verseny, jó volt az összhang és csapatban ezüstöt tudtak szerezni. Csak a francia válogatottól kA szombathelyi klub karatékáiaptak ki a döntőben.”

A szombathelyi klub karatékái Svájcból összesen hat érmet hoztak  haza. Gál Enikő egyéniben három, míg Németh Zsuzsanna két  harmadik helyezést gyűjtött be. Legjobban ezúttal a csapat szerepelt, mely a dobogó második fokára állhatott fel.

Németh Zsuzsanna versenyző, Leo Karate-do SE
“Ha előzetesen tudjuk, hogy ilyen érmekkel térünk haza, akkor elégedettek lettünk volna. Teljes mértékben. Ám így utólag úgy gondolom, hogy lehettek volna szebbek azok a bronzérmek, esetleg az ezüstérem is.”

A vasi egylet versenyzői legközelebb majd október elején a hazai rendezésű Goju-kupán lépnek tatamira. Azt követően pedig részt vesznek azon a londoni viadalon is, melyen az utóbbi években remek eredményekkel rukkoltak ki.