Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Karate érmek Szardínia szigetéről

Adásban volt: 2015. június 23.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Négy éremmel tértek haza a Leo Karate-do SE versenyzői a Szardínia szigetén rendezett nemzetközi viadalról. A szombathelyi sportolók három kategóriában is legyőzhetetlennek bizonyultak.

Három versenyzővel képviseltette magát a Leo Karate-do SE a Cagliariban nyolcadik alkalommal megtartott nemzetközi erőpróbán, melyen összesen 14 nemzet karatékái léptek tatamira. A vasi sportolók három arany-, és egy ezüstéremmel gazdagodtak. A férfiak 30 év feletti korcsoportjának formagyakorlatában első helyen végzett Gál Róbert, a szombathelyi klub vezetőedzője.

Gál Róbert vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Már régóta felvetődött a gondolat, hogy indulok. Több külföldi versenyen kérdezték tőlem, hogy mikor látnak versenyezni. Mindig mondtam, hogy ha majd elmúlok ötven éves. Most eljött az idő és ezt betartottam. A vártnál jobban is sikerült, mert nem gondoltam volna, hogy sikerül megnyernem.”

A felnőtt női mezőnyben Németh Zsuzsanna bizonyult az egyik legeredményesebb versenyzőnek, aki küzdelemben az első, míg formagyakorlatban a második helyen végzett.

Németh Zsuzsanna versenyző, Leo Karate-do SE
“Hála az égnek Gál Róbert az edzőnk elég sokfelé elvitt már minket. Így nagyon sok tapasztalatot összegyűjtöttünk.  Kicsit előnyben is érzem agy magam. Előzetesen nem gondoltam volna, hogy kétszer is sikerül felpattanni a dobogóra. A katának nagyon örültem, mert az nem az erősségem, mégis második lettem. A bunyót viszont újra megnyertem a tavalyi év után. Így az megint nagy öröm volt.”

Gál Enikő ezúttal is formagyakorlatban szerepelt jobban. A 12 fős mezőnyben úgy nyert aranyérmet, hogy a döntőben klubtársát, Németh Zsuzsannát sikerült felülmúlnia.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
“Mindig a formagyakorlatban vagyok erősebb. Tavaly egy tized ponttal maradtam le az első helyről és most többet edzettem, hogy ne így legyen. Nagyon boldog voltam, amikor már az első forduló után a pontszámok alapján az első helyen voltam és ezt a második forduló alapján is meg tudtam őrizni.Így én lettem az első.”

A vasi klub versenyzői július végén edzőtáborba vonulnak, melyet Balatonkenesén tartanak. Azt követően pedig a hazai rendezésű Goju Kupán lépnek tatamira.

2015. június 23.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében