Hírek

Karate érmek Szardínia szigetéről

2015. június 23., 17:37

Négy éremmel tértek haza a Leo Karate-do SE versenyzői a Szardínia szigetén rendezett nemzetközi viadalról. A szombathelyi sportolók három kategóriában is legyőzhetetlennek bizonyultak.

Karate érmek Szardínia szigetéről

Három versenyzővel képviseltette magát a Leo Karate-do SE a Cagliariban nyolcadik alkalommal megtartott nemzetközi erőpróbán, melyen összesen 14 nemzet karatékái léptek tatamira. A vasi sportolók három arany-, és egy ezüstéremmel gazdagodtak. A férfiak 30 év feletti korcsoportjának formagyakorlatában első helyen végzett Gál Róbert, a szombathelyi klub vezetőedzője.

Gál Róbert vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Már régóta felvetődött a gondolat, hogy indulok. Több külföldi versenyen kérdezték tőlem, hogy mikor látnak versenyezni. Mindig mondtam, hogy ha majd elmúlok ötven éves. Most eljött az idő és ezt betartottam. A vártnál jobban is sikerült, mert nem gondoltam volna, hogy sikerül megnyernem.”

A felnőtt női mezőnyben Németh Zsuzsanna bizonyult az egyik legeredményesebb versenyzőnek, aki küzdelemben az első, míg formagyakorlatban a második helyen végzett.

Németh Zsuzsanna versenyző, Leo Karate-do SE
“Hála az égnek Gál Róbert az edzőnk elég sokfelé elvitt már minket. Így nagyon sok tapasztalatot összegyűjtöttünk.  Kicsit előnyben is érzem agy magam. Előzetesen nem gondoltam volna, hogy kétszer is sikerül felpattanni a dobogóra. A katának nagyon örültem, mert az nem az erősségem, mégis második lettem. A bunyót viszont újra megnyertem a tavalyi év után. Így az megint nagy öröm volt.”

Gál Enikő ezúttal is formagyakorlatban szerepelt jobban. A 12 fős mezőnyben úgy nyert aranyérmet, hogy a döntőben klubtársát, Németh Zsuzsannát sikerült felülmúlnia.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
“Mindig a formagyakorlatban vagyok erősebb. Tavaly egy tized ponttal maradtam le az első helyről és most többet edzettem, hogy ne így legyen. Nagyon boldog voltam, amikor már az első forduló után a pontszámok alapján az első helyen voltam és ezt a második forduló alapján is meg tudtam őrizni.Így én lettem az első.”

A vasi klub versenyzői július végén edzőtáborba vonulnak, melyet Balatonkenesén tartanak. Azt követően pedig a hazai rendezésű Goju Kupán lépnek tatamira.