Hírek

Kariatida ösztöndíj

2016. szeptember 22., 16:47

Tavasszal egy tragikus haláleset miatt két diák továbbtanulása került veszélybe, akiknek képviselője akkor a várostól kért segítséget. Ezt követően lépett kapcsolatba Molnár Miklós alpolgármester Szombathely jóléti alapítványának kuratóriumi elnökével, majd közösen kidolgoztak egy új támogatási rendszert. Ennek részleteit ismertették csütörtökön a sajtó képviselőivel a Városházán.

Kariatida ösztöndíj

Az Arany János, a Petz Aladár, a Szombathely visszavár, valamint a Bursa Hungarica ösztöndíj-lehetőségek köre - közgyűlési határozat értelmében - egy újabbal, a Kariatida tanulmányi támogatással bővül. A névválasztás nem véletlen, hiszen a kariatidák, azaz a női alakot formázó oszlopok fontos tartóelemei voltak az ókori görög építményeknek.

Puskás Tivadar - polgármester
"Ez azt jelenti, hogy a váratlan helyzetbe, váratlan nehéz helyzetbe került tanulóknak a támogatását oldja meg."

A pályázók szombathelyi lakóhelyű, hazai felsőfokú képzésben nappali, vagy levelező tagozaton tanulmányokat folytató, első diplomájuk megszerzésére, illetve felsőfokú szakképzésben első szakképesítésük megszerzésére törekvő fiatalok lehetnek.

Hamza István - kuratóriumi elnök, Szombathely Szent Márton városa Jóléti Alapítvány
"A pályázóknak a városhoz kell benyújtani a pályázatukat. A szociális ügyekkel foglalkozó bizottság ez alapján egy javaslatot készít és a Szombathely Szent Mártona városa Jóléti Alapítvány kuratóriuma fogja meghozni a támogatásokról a döntést."

A legalább 30, legfeljebb 55 ezer forint értékű ösztöndíjat 10 hónapon keresztül folyósítja majd az alapítvány mindazoknak, akik sikerrel pályáznak szeptember 30-ig. A jelentkezéseket várhatóan október végén bírálják el.