Hírek

Karitász közösségi sportnap

2019. október 04., 15:17

Közösségi sportnapokat rendeztek a karitász önkénteseinek és megváltozott munkaképességű gondozottjainak Szombathelyen. Székely János megyéspüspök is ütőt ragadott, és a pingpongasztalhoz állt.

Karitász közösségi sportnap

Lelkes küzdőfelek álltak a pingpongasztal két oldalán. A megyéspüspöknek több kihívója is akadt.

Székely János megragad minden alkalmat, hogy sportolhasson. Időnként felteker az Írottkőre, az asztaliteniszt pedig gyerekkora óta űzi.

Székely János - megyéspüspök
“Húgommal rengeteget pingpongoztunk gyerekkoromban, volt pingpongasztal, néha órákon át… Úgyhogy ő is nagyon jól játszik. Szeretek mindig mozogni is, pingpongozni. Volt a szemináriumban is bajnokság - később is gyakran játszom.”

Krisztián születése óta mozgáskorlátozott. A fiatalember a karitász Hársfa házában dolgozik, és aktívan részt vesz a közösségi programokban - tagja a színjátszócsoportnak is. Számára a sport lendületet és kitartást ad a hétköznapokhoz.

Sárközi Krisztián
“Nekem nagy erőt ad és kitartást, nagyon szeretem űzni. Már gyerekkorom óta csinálom, a lakótelepen kezdődött. Versenyszerűen játszom, megyei szinten.”

A hit és a sport, a lélek és a test összhangját állította középpontba a rendezvény.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szomnbathelyi Egyházmegyei Karitász
“A Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak vannak olyan intézményei Kemenespálfán, Vásárosmiskén, Nagylengyelben, valamint Szombathelyen a három intézmény, melynek az ellátottjai a tegnapi és a mai napon részt vettek az ügyességi és sportversenyeken.”

Szerdán a Martineum udvarán, csütörtökön a székesegyház előtti téren, a karitász központjában, a Castellum Teaházban és a Fair Play kávézóban zajlott a játékos vetélkedő.