Hírek

Karneváli felvonulás - más nézőpontból

2019. július 30., 15:15

Karneváli felvonulás - más nézőpontból. Ezt az élményt ígérik a jelmezes menet résztvevőinek a szervezők, akik idén a város civiljeit külön megszólították. Korhű ruhát is biztosítanak a jelentkezőknek. Szombathelyen a 2000-ben újraindított történelmi játékot idén huszadik alkalommal rendezik meg.

Karneváli felvonulás - más nézőpontból

A fáklyás felvonulás a karneváli forgatag leglátványosabb és legsikeresebb műsorszáma, amelyen a kezdetek óta a lakosság is részt vesz. (beszélgetős vk) A szervezők most az egyesületeket, alapítványokat is arra kérik, hogy csatlakozzanak a jelmezes menethez.

Grünwald Stefánia - ügyvezető, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
“Maguk a civil szervezetek is megfogalmazták azt, hogy szívesen vennének részt egy-egy történelmi korszak megjelenítésében. Úgyhogy ennek apropóján készült el ez a felhívás. Még augusztus 20-áig várjuk a jelentkezéseket, meghosszabbítottuk, kicsit kitoltuk a jelentkezési határidőt. Az lenne az elvárásunk és a kérésünk a civil szervezetek felé, hogy elsősorban most ne római öltözetben jöjjenek.”

Az ugyanis mindig a legnagyobb létszámú szín. Nagyobb szükség van most a későbbi korok megjelenítésére.

Ez a sérült embereket tömörítő művészeti csoport tavaly kapta meg az egyházashetyei Zörej zenekar hangszereit, és már akkor eldöntötték, hogy a karneválon felvonulva megmutatják, hogyan bánnak a dobokkal. Középkori vándorénekesek, igricek néven tizenhatan állnak be a menetbe.

Bakó Gusztávné - elnök, Napsugár Közhasznú Egyesület
“Mivel a sérültek nagyon kevés helyen tudnak megjelenni, és nagy az előítélet, tehát mi ezt szeretnénk lebontani, és bemutatkozni, hogy lássák, hogy ők is képesek, hogy ők is akarnak és tudnak, ez a lényeg. Mert olyan lelkesen készültek, és rendszerességgel, tehát a felépítés is folyamatos volt, és csodálatra méltó.”

A szervezők minden jelentkező civil szervezetnek biztosítják a korhű jelmezeket, amelyekért bérleti díjat nem, csak a tisztíttatási költégek fedezetét kérik majd.