Hírek

Karneváli gasztronómia

2016. augusztus 29., 14:55

Kenyérlángos, kézműves sörök és a történelmi borvidékeinek legjobb nedűi. A kulináris élvezetek ugyanúgy hozzátartoznak a karneválhoz, mint a felvonulás vagy a zenei programok.

Karneváli gasztronómia

A sültek legkülönfélébb formáival csillapíthatta éhségét a karneváli forgatagban megpihenni vágyó látogató. Idén is elmaradhatatlan volt a kenyérlángos vagy a juhtúrós lepény.

Tóth László
"Kötelező, lángost enni, kötelező langallót enni és kötelező kipróbálni az összes borfajtát, aki meg sörös az meg a sörkertben a kézműves söröket kell kipróbálniuk."

Az édesszájúak kézműves édességek színes kavalkádjából válogathattak.

Vass Péter
"Amint a példa is mutatja, az óriás kürtőskalács ami engem megnyert, mert itt a karneválon találtam a legnagyobb kürtőskalácsot, amit itt az országban lehet kapni, úgyhogy én arra vagyok vevő."

Aki megszomjazott, a borok utcájának választékát kóstolhatta végig. A karnevál borai különösen népszerűek voltak.

Kovács Éva - tulajdonos, Agancsos pincészet, "a karnevál legjobb vörösbora"
"Már nagyon sokan úgy jönnek oda, hogy szeretnék megkóstolni a karnevál legjobb vörösborát, mivel mi nyertük ezt el a Capitalis borunkkal, ami egy cabernet franc. Sokkal többet adunk el belőle, mint a korábbi évjáratokból."

A komlóból készült italok kedvelői a legfinomabb kézműves sörkülönlegességek közül válogathattak.

Debrei Sándor
"Azt gondolom, hogy a hagyományos ízeket, az alapsöröket, tehát a világosat, barnát azt lehet kapni mindenhol, ezért ezek a kézműves serfőzdék igyekeznek olyan választékot adni, amit azért nem lehet mindenhol kapni, meggyes sört, ribizlis sört, áfonyás sört, például."

A hétvégén azonban nem csak a legkiválóbb borok és sörök, hanem a szórakoztató produkciók is a felhőtlen kikapcsolódást szolgálták. Ismert és kevésbé ismert zenészek koncertjei adták az kíséretet a karnevál legjobb nedűi, az ízletes pecsenyék és más finomságok mellé.