Hírek

Karneváli körkép

2015. augusztus 28., 19:28

A Gayer-parkban felhőt vadásztak és kulcsot gyűjtöttek a gyerekek, a Művészetek utcájában kézzel készült portékák közül válogattak az érdeklődők, az Öreg Város Vásárában pedig sült a kütöskalács és a langalló. Már pénteken sokan kilátogattak a karnevál helyszíneire.

Karneváli körkép

Verkli muzsika hangja töltötte be a Gayer-parkot. Már pénteken megtelt aprónéppel a karnevál egyik legkedveltebb helyszíne a Kalandvár. Felhőt vadászhattak, lovagolhattak a gyerekek és különböző ügyességi játékokon is kipróbálhatták magukat.

Szentkirályi Gergely
„Én játszottam íjászatot, játszottam olyan kulcsosat és játszottam sárkányosat.”

Művészekkel és különböző művészeti technikákkal találkozhatnak a nyitott galériában az érdeklődők. A fesztivál idejére a művészetek utcájává változott a Kossuth Lajos utca. A hangulatot kisebb koncertek alapozzák meg, az erre járóknak pedig kézzel készült ékszereket, táskákat, különböző kiegészítőket kínálnak.

Középkori hangulatot idéz az Öreg Város Vására: fonott kosár, pöttyös bögre, kerámia, kézzel készült szappan sorakozik a Fő téri standokon. A szervezők fontosnak tartják, hogy csak minőségi portékát áruljanak.

Grünwald Stefánia - ügyvezető, Savaria Turizmus Nonprofit Kft.
„Rengeteg az iparművészeti és a zsűrizett termék, de mondhatnám, hogy van itt minden, mi szem és szájnak ingere, kézműves termékek, kerámiák, textíliák, minőségi könyvek, papírmerítés, dísznövények, és természetesen aki inni enni akar, az sem marad éhen.”

Vannak, akik évről-évre visszajáró vendégei a fesztiválnak.

Litvig Erzsébet
„Mi elvoltunk már megnézni a tüzes játékokat, nagyon-nagyon szép. Több éve részt veszek már én is a karneválon. Én Székesfehérvárról jöttem, de csodálatosan szép, és szép Szombathely is.”

Az előrejelzések szerint a hétvégén kánikula várható, a szakemberek a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitelre figyelmeztetnek. A fesztivál több helyszínén is ivóvizet osztanak, mindenki kortyoljon belőle bátran, akár tógában is.