Hírek

Karrierhét és állásbörze

2017. szeptember 27., 13:06

Több ezer érdeklődő, többségében pályaválasztás előtt álló fiatal vett részt az Aréna Savariában zajló Vas Megyei Karrierhét, Pályaorientációs Show és Állásbörzén. A diákok több mint 40 szakmából kaptak ízelítőt - játékos feladatok várták őket.

Karrierhét és állásbörze

Ezzel a pneumatikus berendezéssel is játszhattak a gyerekek a Vas Megyei Kormányhivatal és a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös rendezvényén. A BPW standjánál több mindent kipróbálhattak.

Kelemen József műszaki képző központ vezető, BPW-Hungária Kft.
“Sokan érdeklődnek, és sokaknak már van ismerősük, rokonuk, aki a BPW-nél dolgozik, és így ő is szeretne hozzánk jönni képzésre, mert jó képzést tudunk nyújtani a diákoknak, világszínvonalú cég vagyunk.”

Néhány másik vállalathoz hasonlóan ez a cég is több standnál adott játékos ízelítőt.

Bolla László - gépi forgácsoló oktató, BPW-Hungária Kft.
“Jelen pillanatban egy csúcs esztergagépnek az egyik makett változatán dolgozik az egyik tanulónk, egy kis sakkfigurát készít éppen.”

El is készült a bástya. A figurát haza is viheti a készítő, csakúgy, mint ezt a festékszóróval készült képet. Itt gyümölcs shake készült, amelyet el is fogyaszthattak az érdeklődők. Az asztalosmunkában több lány is jeleskedett, de a kozmetikai ipar, fodrászat felé is számos fiatal fordult. A vasút is felkeltette az érdeklődést.

Az IQOR standjánál elektromos bomba robbant.

“Vezetékeket kell kihúzkodni, ezzel felgyorsítani, vagy lelassítani a számlálót, vagy éppen lelassítani az egész bombát, ha nem sikerül, akkor felrobban az egész.”

A második alkalommal megszervezett show és karrierhét szerdai köszöntőjén elhangzott, hogy  az iskolában meg kell kapnia minden diáknak a lehetőséget arra, hogy kipróbálják, melyik szakterületen a legjobbak.

Harangozó Bertalan - kormánymegbízott
“Nem mindegy, hogy hosszú éveken keresztül, vagy akár rövidebb ideig is, olyan munkát végez-e az illető, ami képességeinek, kompetenciáinak megfelelő-e, és boldog-e abban a tevékenységben, amit csinál!”

Néhány nap alatt több ezer gyerek kapott ízelítőt a szakmákból: 25 fős csoportok járták végig a 42 bemutatóhelyet.