Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Katasztrófavédelmi rendszer

Adásban volt: 2018. április 12.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A veszélyes anyagok, valamint a tűzoltó szakfelszerelés ismerete, célba lövés vízsugárral és az árvízi védekezés is szerepelt a szombathelyi katasztrófavédelmi ifjúsági verseny feladatai között. 17 helyi és környékbeli általános, valamint középiskola csapatai mérték össze tudásukat. A két kategória összesen öt legjobbja jutott tovább a megyei versenyre.

Egy mobil tartályból kellett megfelelő gyorsasággal és erővel kipumpálni és a tüzet jelképező lyukra irányítani a vizet az ifjúsági katasztrófavédelmi verseny egyik állomásán. Az ifjú versenyzők szerint ez nem könnyű feladat.

Galavits Mátyás – tanuló, Dési Huber István Általános Iskola
Tartani is kellett. A Tomi szerintem egész jól csinálta, köszi. Meg azért lehetett érezni, hogy a kanna elég alaposan mozgott, szóval nehéz volt megtartani. Nem volt egyszerű.

A Savaria Szakgimnázium csapatának tagjai alaposan felkészültek a versenyre: rendészeti képzésben vesznek részt, Domonkos Ádám pedig már évek óta tagja az önkéntes tűzoltó egyesületnek.

Domonkos Ádám – tanuló, Savaria Szakgimnázium
Nagyon fontos az önkéntesség, az önkéntes segítség, hiszen egy-egy katasztrófahelyzetben a hivatásos szervek nagyon leterheltek. Fontos, hogy legyenek önkéntesek, akik ebben részt tudnak venni. A legjobb, ha az ifjúság, a fiatalok, hiszen ők a leginkább mozgósíthatók.

A versenyen 17 szombathelyi és környékbeli általános, valamint középiskola négyfős csapata vett részt. A feladatokat a megyei és az országos viadal elvárásainak megfelelően állították össze a szervezők.

Lakatár Gábor – szombathelyi kirendeltségvezető, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A fő célja az ifjúsági versenynek, hogy már fiatal korban elsajátítsák a diákok azokat a megelőző jellegű ismereteket, akár tűzesetek, káresetek, balesetek megelőzésével kapcsolatban, amit a későbbiekben, felnőtté váláskor hasznosítani tudnak.

A középiskolás kategóriában az Élelmiszeripari, az általános iskolák közül pedig a sorkifaludi Gárdonyi-iskola csapata szerezte meg az első helyet. A kerékpáros ügyességi pályán legjobban teljesítők különdíjban részesültek. Idén először a versenyhez Rendvédelmi nap is társult, ennek keretében a diákok megismerhették a mentők, rendőrök, katonák, közterület-felügyelők, a NAV és a büntetés-végrehajtás munkáját, felszerelését.

2018. április 12.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében