Hírek

Kátyúzás

2010. november 23., 14:01
Még a fagyos idő beállta előtt megpróbálják kijavítani a város útjain található kisebb hibákat. A város évente több tízmillió forintot költ kátyúzásra, de az útfenntartóhoz így is folyamatosan érkeznek bejelentések frissen keletkezett gödrökről. A SZOVA ZRt. munkatársai folyamatosan dolgoznak.
Kátyúzás

A Szelestey és a Vörösmarty utcák kerszteződésében néhány napja fejezték be a burkolat javítását, de idén ősszel dolgoztak már a SZOVA gépei a Kinizsi és a Jávor Pál utcában is. A kátyúzó brigádok kora tavasztól késő őszig járják a város utcáit, de télen van a legtöbb munkájuk. A gödrök ugyanis akkor mélyülnek leggyorsabban, ha az olvadékvíz éjjel megfagy és szétrepeszti az aszfaltot. A SZOVA városgazdálkodási egységvezetője azt mondja, a modern technológiákkal -5 fokig kátyúzhatnak, a cégnél azonban próbálnak figyelni arra, hogy fagymentes időben végezzék a javításokat. Az elmúlt napok esőzései miatt kénytelenek voltak leállni a munkákkal, mert a munkához száraz, jól előkészített burkolatra van szükség.

Vörös Lajos - városgazdálkodási egységvezető, SZOVA ZRt.

"A hátralévő kátyúzási feladatokat, ha az eső nem befolyásolja, akkor be tudjuk fejezni a rossz idő beálltáig. A közben keletkezett kátyúkat az újra bekövetkező jó idő esetén fogjuk betömni."

Ez a közel 20 m2-es úthiba a Jókai és a Gagarin utca találkozásánál zavarja a forgalmat. Már tegnap reggel megpróbálták eltüntetni a munkások, az éjjeli esők miatt azonban nem tudtak nekilátni a javításnak. Mára azonban a meteorológia nem jelzett esőt, így a SZOVA kátyúzó brigádja már reggel elkezdte a munkát. A munkásoknak sietniük kell, hiszen a hét második felében már fagyos időre lehet számítani. A keletkező kátyúkról két útellenőr ad folyamatos jelentést a cégnek, de lakossági bejelentésre is elvégzik az útjavítást. A város évente több tízmillió forintot költ az utak foltozására.