Hírek

Kecskeméten nyert a Falco

2019. március 22., 15:19

A Körmend elleni hazai vereséget követően idegenben javított a Falco kosárlabdacsapata. A szombathelyiek Kecskeméten nyertek 95:80 arányban. A sárga-feketék szombaton a Jászberény gárdáját fogadják az Aréna Savariában.

Kecskeméten nyert a Falco

Kifejezetten jól kezdte a Kecskemét elleni idegenbeli meccsét a Falco: a szombathelyiek a 2. percben már 7:0-ra vezettek. A folytatásban ugyan a hazaiak is elkezdtek betalálni, de ennek ellenére az első etap végén öt ponttal így is a vasiak jártak előrébb. A második 10 perc teljesen kiegyenlített játékot hozott, ennek köszönhetően  a félidőben 44:47-es állást mutatott az eredményjelző. Térfélcserét követően viszont robbantott a Falco és szinte pillanatok alatt 10 pont fölé növelte előnyét. Innentől kezdve pedig már csak az volt a kérdés, hogy milyen különbséggel nyernek a vendégek. A vége 95:80 lett, azaz 15 pontos sikert arattak Kecskemérten a sárga-feketék.

Forray Gábor - vezetőedző, Kecskeméti TE
“Teljesen megérdemelten nyertek, jól játszottak. Rendkívül sok eladott labdánk volt, amiből a Falco könnyű gólokat szerzett. Tulajdonképpen végig irányította a találkozót. Nekünk csak részsikereink voltak. Ma egyértelműen a Falco volt a jobb csapat.”

A hazai gárda ugyan az első félidőben még jól tartotta magát, de a nagyszünet után a vasiak szinte átrohantak rajta. A Falco a játék minden elemében felülmúlta a KTE együttesét és teljesen megérdemelten távozott győzelemmel a hírös városból.

Mészáros Máté - kosárlabdázó, Kecskeméti TE
“Én azt gondolom, hogy a 40 percből talán 10 percet sikerült kosárlabdáznunk, a többi 30 percben asszisztáltunk a Falco csapatának. Most egy gödörben vagyunk, de úgy gondolom, hogy ilyenkor mutatkozik meg egy csapat karaktere, hogy ebből a negatív hullámból mikor és hogyan tudunk kijönni.”

A Falco csapata továbbra is a tabella negyedik helyén áll. A vasiak legközelebb szombaton 18 órakor lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, amikor a bronzérmes pozícióban állomásozó Jászberény gárdáját fogadják az Aréna Savariában. A találkozót az M4 sporttelevízió élőben közvetíti.