Hírek

Kedd este hirdették ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat

2012. július 25., 17:22

3 ezren jelentkeztek, de a tavalyinál jóval kevesebben, alig 1000-en kezdhetik meg tanulmányaikat ősszel a Savaria Egyetemi Központban.  A felvételi keretszámok jelentősen csökkentek itt is, akárcsak a legtöbb felsőoktatási intézményben.

Kedd este hirdették ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat

Az országban 110 ezer jelentkező közül 80 ezren jutottak be valamelyik egyetemre vagy főiskolára.  Akiknek most egyik megjelölt helyre sem volt elég a pontjuk, augusztusban a pótfelvételin újra próbálkozhatnak.

Nem hivatalos tájékoztatás. Elérte az SZME-MTK gépészmérnöki ponthatárát.

A felvételről szóló smst- olvassa Dani. Győrbe, a Széchenyi István Egyetemre jelentkezett, gépészmérnöknek. 310 pontja volt. 41-gyel több, mint a ponthatár.

Farkas Dániel
Anyukám 8-kor nézte meg otthon. Hívott, gratulált, örült neki. Sms-t kaptam fél 12-kor. Már majdnem aludtam. Bosszankodtam is, hogy ki küld sms-t, de rájöttem. Örültem neki.

Dani egyike annak a mintegy 80 ezer jelentkezőnek, akik bejutottak valamelyik hazai felsőoktatási intézménybe. A Savaria Egyetemi  Központ által meghirdetett szakokra közel 3000-en jelentkeztek. Több mint egyharmaduk első helyen jelölte meg a szombathelyi intézményt.

918 hallgatót vettek fel Szombathelyre. A legtöbben a Természettudományi Karon kezdhetik meg ősztől az iskolát. A tavalyihoz képest, ahogy országosan, itt is csökkent a felvett hallgatók létszáma, 37%-kal.

Gadányi Károly elmondta: 415 pont kellett a  kommunikáció és médiatudomány levelező képzésre, és 396 a művészetközvetítő alapszakokra.

Prof. dr. Gadányi Károly, elnök-rektorhelyettes - NYME-SEK
A szombathelyi felsőoktatás iránt továbbra is nagy az érdeklődés. Arról mi már nem tehetünk, hogy a keretlétszám mennyi hallgató felvételét biztosította számunkra.

Akiket most sehova nem vettek fel, azok augusztusban újra próbálkozhatnak. A Savaria Egyetemi Központ 74 képzésen hirdet meg pótfelvételit. Jelentkezni augusztus 10-ig kell. Az egyetem Felvételi pontot is működtet, augusztus 1-jén pedig nyílt napot tartanak.