Hírek

Kedvezményes árak a Tófürdőn

2019. július 24., 19:01

Néhány ezer forintból is eltölthetnek egy napot a családok a szombathelyi Tófürdőn. Ez egy olcsóbb strandnak számít - a belépőket és az ételbár kínálatát tekintve is.

Kedvezményes árak a Tófürdőn

Néhány ezer forintból már ki lehet jönni a Tófürdőn - már a belépőjegyen is sprórolhat az, aki szeretne: emelkedtek ugyan tavaly óta a jegyárak, ám a vendégek többféle kedvezményes konstrukcióból választhatnak.

Homonnai Anita
“Mi Ausztriában lakunk, a kislányommal vagyok itt ma, nyáron háromszor-négyszer el szoktunk jönni a szünetben, hogyha ketten jövünk, hát a belépő csúszdával, ebéd, fagyi, 10-15 ezer forint, hogyha természetesen négyen jövünk, akkor több.”

Egy családi jegy - ami két felnőtt és két gyermek részére szól - csúszdával 5600 forint, de Szent Márton-kártyával olcsóbb, csak 4500.

A büfén is lehet spórolni: a legolcsóbbtól a legdrágább termékig van kínálat az ételbárban.

Horváth Ádám - pultos, felszolgáló
“Ugye a palacsintától egészen a hekkig el tudunk menni, a palacsintánk 200 forint, 220 ugye a kakós, nutellás, lekváros, mákos ízesítésben, ugye a menüink amik jobban fogynak, illetve kedveltebbek a családok körében, hasábburgonya, ami a főételt tartalmazza, mellé egy palacsinta választható dobozos üdítővel.”

Ami az árakat illeti, a nagyobb fürdővárosok strandbüféiben 30-40 százalékkal drágább az élelmiszer - a Balatonnál pedig akár 50 százalékkal is többet  fizethetnek a pihenni vágyók, ha a parton vásárolnak ételt, italt. Ez az egyik oka annak, hogy a kánikulában nagyon népszerű a Tófürdő, ahol csúszdapark, többféle medence kínál élményt.

Potyondi Nikolett - kommunikációs és HR munkatárs, SZOVA Zrt.
“Az idei évben eddig 23 ezer látogató fordult meg nálunk, a tavalyi évhez viszonyítva - akkor összesen 42 ezer látogatónk volt - tehát kicsivel hagytuk el a szezon felét, tehát ahhoz, hogy jó szezonunk lesz-e, még azért a fele hátravan, tehát bízunk abban, hogy jól fog ez alakulni.”

Legtöbben családdal, gyerekekkel jönnek a vakáció idején. Egy kétgyermekes család akár négyezer forintból eltölthet itt egy napot, a felső határ aztán a csillagos ég, illetve a háztartási kassza.