Hírek

Kemény parkolási bírság

2010. március 16., 16:55
Néhány autósnak sokba került szombaton a diplomaosztó. Aki ugyanis szabálytalanul parkolt, azt a közterületfelügyelők a Sportház kórház felőli oldalán a szokásos óránkénti parkolási díj százszorosára büntették.
Kemény parkolási bírság

A diplomaosztóra közel kétezren érkeztek. Az ünnep örömébe azonban sokaknak üröm vegyült.

Egyik férfi családjával Budapestről érkezett a diplomaosztóra, azt mondja, nem talált máshol helyet.

Papp Győző - vezetőhelyettes, Közterületfelügyelet
"Az autósok a környező utcákban meg tudtak volna állni, de akkor kicsit távolabbról kellett volna a Sportházba menni."

Ezt mondta kedden a közterületfelügyelők helyettes vezetője. Az ország minden tájáról érkező családok viszont nem így látták szombaton.

A környék minden parkolóhelye megtelt, és nem is volt elég. Aki viszont a tilosban állt meg, azt - bár Szombathelyen szombaton ingyenes a parkolás - a közterületfelügyelők a kiszabható minimumbírság több mint duplájára büntették.

Csak itt 7 autóst büntettek meg, 7 és 8 ezer forintra.

Papp Győző vezetőhelyettes, Közterületfelügyelet
"Nagyon sok gépkocsi állt szabálytalanul. A kollégám ezeket minősítette súlyosabbaknak. Azt néztem, hogy a kiszabott bírságok szinkronban vannak az elkövetett szabálysértéssel."

A közterületfelügyelő azt mondja, ilyen súlyos szabálysértés mellett nem mehettek el szótlanul. Egyébként pedig a város nagyrendezvényein elnézőbbek a szabálytalankodókkal. A diplomaosztóra érkezett családok mindesetre rossz szájízzel távoztak a helyszínről, kellemetlen emlékkel Szombathelyről.