Hírek

Kerekasztal beszélgetésen kerültek terítékre a következő két év lehetséges civil programjai

2020. február 04., 14:28

A Hegypásztor Kör, mint  a Vas Megyei Civil Információs Centrum cím birtokosa a Pannon Térségfejlesztő Egyesülettel együttműködve ötleteltek a lehetőségekről a Civilek Napja alkalmából.

Kerekasztal beszélgetésen kerültek terítékre a következő két év lehetséges civil programjai

Február elseje a Civilek napja. Ebből az  alkalomból a civil információs centrumok országos hálózata “Kapcsolatot teremtünk” címmel minden megyében kerekasztal beszélgetést szervez a Miniszterelnökség kezdeményezésére. (14.55; 15.02) Vas megyében hétfőn a Gencsapáti Művelődési Ház adott otthont az összejövetelnek, ahol az aktuális tudnivalókról is tájékoztatást kaptak a civilek.

Varga Albin - elnök,  Pannon Térségfejlesztő Egyesület
“A pályázati kiírásaink már megjelentek, a megvalósítás van folyamatban és a kifizetési kérelmek és a konzorciumi pályázatok kapcsán biztos lesznek majd kérdések, és vannak természetesen új polgármesterek településekről akiket szeretnénk tájékoztatni hogy hogy tudnak bekapcsolódni még inkább ebbe a munkába.

A civil élet Vas megyében a legaktívabb, ezt támasztja alá az is, hogy a kerekasztal beszélgetést rendkívüli érdeklődés kísérte - mondta el a megyei közgyűlés alelnöke.

Marton Ferenc alelnök, Megyei Közgyűlés
“Azért jó megszólalni itt Vas megyében a civil szervezeti rendezvényen, mert akárhány rendezvényen vagyok a tűzoltóktól elkezdve a polgárőrökig vagy sporteseményeken mindig azt hallom egyébként, hogy itt a legmozgalmasabb a civil élet.”

A Vas Megyei Civil Centrumot a Hegypásztor Kör működteti. Középpontban a civil szervezetek segítése áll, tevékenységüket egy megyei szintű együttműködés létrehozásával tennék hatékonyabbá.

Kovács István - elnök, Hegypásztor Kör
“Szeretnénk az eddigi tapasztalatokat is beépítve, partnereket is meghallgatva kicsit újragyúrni azt a koncepciót, aminek mentén Vas megyén belül beleértve természetesen Szombathelyet is szeretnénk segíteni a civilek munkáját.”

Értékelték és elemezték a tavaly év végén kiküldött online kérdőívek adatait. Ezekből kiderült, hogy a kultúra és sport területén tevékenykedő civil szervezetek milyen infrasturkturával rendelkeznek, mire lenne szükségük a hatékonyabb működésük érdekében.