Hírek

Kerékpárosbarát munkahely

2016. június 24., 12:44

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttműködésben tizedik alkalommal hirdette meg a „Kerékpárosbarát Munkahely 2016” című pályázatot. Szombathelyről az iQor célozta meg ezt a címet és a vállalat pályázatát sikeresnek értékelték.

Kerékpárosbarát munkahely

Az iQor cégcsoport szombathelyi leányvállalata újfent bizonyította, hogy nem csak munkaadóként van jelen a város gazdasági életében, hanem fontos a vállalat számára a dolgozók jó munkahelyi közérzete és közösséggé formálása. A Kerékpárosbarát Munkahely 2016 cím elnyeréséhez Koczka Tibor alpolgármester gratulált sajtótájékoztató keretében a cég ügyvezetőjének.

Pajor Attila - ügyvezető, iQor Global Services Hungary Kft.
"Meg lehet sok mindent vásárolni pénzzel, szerintem azt nem lehet, hogy egy dolgozó jól érezze magát a munkahelyén, ehhez kell egy külön környezet, kell egy olyan vezetőség, kell egy olyan közösség, amelyhez tartozni tud, ez a legfontosabb célunk és ehhez hozzátartozik a biciklizés is."

A Kerékpárosbarát Munkahely 2016 pályázat a munkáltatók kerékpáros dolgozóiért tett intézkedéseit értékeli, közvetlenül nem nyújt anyagi támogatást. A pályázat elkészítése nem okozott nagy fejtörést az iQor munkatársainak, hiszen sok közösségi programot szerveznek, többek között kerékpártúrákat is.

Németh Kornél - minőségügyi és környezetvédelmi vezető, iQor Global Services Hungary Kft.
"Ezeket a kerékpártúrákat a cégünk támogatja, gyakorlatilag olyan anyagi támogatást is biztosítunk, amivel a távolabbi túraútvonalaknak végig járására van lehetőség oly módon, hogy akár autóval, busszal vagy akár vonattal való kerékpárszállítást tudunk biztosítani, megoldani."

Abban, hogy immár Szombathely is kerékpárosbarát településnek mondhatja magát, nagy szerepe van a helyi lakosoknak, és cégeknek, amelyek a város gazdaságának élénkítése mellett a polgárok környezettudatos magatartásának kialakításában is jelentős szerepet vállalnak.

Koczka Tibor - alpolgármester
"Több ezren, sőt talán tízezren dolgoznak az 5 legnagyobb cégünknél, ez nagyon sokat számít, hogy ezek a foglalkoztatók kerékpáros barát munkahelyekké váljanak, mint ahogy ez az iQor esetében is történt, hiszen nem mindegy, hogy ez a több ezer dolgozó reggelente, délutánonként autóval vagy esetleg kerékpárral közelíti meg a munkahelyét."

Az utóbbi időben a cég létszámbővítésével a kerékpározók száma is nőtt, éppen ezért több kerékpártárolót építettek, amelyeket tetőborítással is elláttak.