MNB - 2
MNB

Hírek

Kerékpározással és faültetéssel csatlakoztak a Madarak és fák napjához a város nagyvállalatai

2019. május 15., 13:10

A Csónakázó-tónál összegyűlt több tucatnyi résztvevő mellett Koczka Tibor alpolgármester is részt vett a programon. A facsemeték a gyárak udvarán kaptak helyet.

Kerékpározással és faültetéssel csatlakoztak a Madarak és fák napjához a város nagyvállalatai

A Csónakázó-tónál gyülekeztek a bringások. A város nagyvállalatai a természet- és környezetvédelemre szeretnék felhívni a figyelmet a közös kerékpározással és azzal, hogy elültetnek egy facsemetét a programban részt vevő cégek udvarán.

Horváth Miriam - HR-generalista, iQor Hungary Kft.
“A rendezvény egyik fő célja a csapatépítés, idén közel hetvenen gyűltünk össze nagyvállalatokból, ez most rekordnak számít idén.

A város is támogatta az iQor kezdeményezését. Koczka Tibor jól ismeri a környékbeli kerékpárutakat.

Koczka Tibor - alpolgármester
“A Szombathely-Bozsok  kör a legnépszerűbb, ez nagyjából olyan 40 km, úgy gondolom, hogy ha csak nagyon lassú 15 km/h-val számolunk, az is három órát jelent.”

Egyre többen járnak bringával munkába, ezt a közlekedési módot a cégek is támogatják.

Németh Éva - könyvelő, iQor Hungary Kft.
“A mindennapokban is sokat használom a biciklit, ezzel járok munkába is, szeretek hétvégén is barátokkal vagy a családommal kerékpárral útnak indulni.”

Novák Tibor - HR-vezető, BPW-Hungária Kft.
“Minden nagyvállalatnak vannak parkolási gondjai, a nyári időszakban rengetegen járnak be biciklivel dolgozni.”

A környezettudatosságra már évek óta nagy figyelmet fordít a Távhő, ehhez a rendezvényhez most második alkalommal csatlakoztak. Ők vállalták az elemózsia- és a vízellátást.

Kocsis Tóth Ildikó - sajtóreferens, Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft.
“A szervezés során úgy állapodtunk meg a cégek között, hogy mindenki egy-egy feladatot vállalt, van, aki a fák beszerzéséről gondoskodott, van, aki az élelmezésről - mi hoztuk a szendvicseket és az üdítőket - és egy másik cég szerezte be a fát, és ugye láthatósági mellényt is kell viselniük a bicikliseknek, volt, aki azt vállalta, hogy elkészíttteti a láthatósági mellényt.”

A délelőtti programok fontos eseménye volt a juharfa csemeték elültetése. Az utolsó állomás a főszervező iQor telephelye volt - a célig mintegy húsz kilométert tekertek le a résztvevők.