Hírek

Kereskedelmi felújítás

2011. július 14., 17:27

Közel 800 darab nyílászárót cserélnek ki a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolában ezekben a hetekben. Az intézményben nagyarányú felújítási munkák zajlanak. Ez érinti az épület külső megjelenését, de a mellékhelyiségek, fürdők is megújulnak. A munkálatok a tervek szerint a szeptemberi tanévkezdésre befejeződnek.

Kereskedelmi felújítás

Így nézett ki a Kereskedelmi Iskola kollégiumának egyik vizes blokkja még februárban. Vizesedő, penészes falak, potyogó vakolat között kellett tisztálkodniuk a diákoknak. Az ablakok is 30 évesek voltak. Az épületnek nem volt hőszigetelése. A most zajló felújítás eredményei már több helyen láthatók. Szigetelést és színt kapott az épület egy szakaszon, és folyamatosan cserélik a nyílászárókat is, összesen 750 darabot szerelnek be. A vizesblokkok felújítása is zajlik a kollégiumban. Így néz ki az egyik, amelyik már teljesen kész. Akadálymentesítik az épület alsó szintjét is. Ma tartották a szokásos koordiációs megbeszélést. A szakemberek körbejárták a munkaterületet, megnézték, hogy halad a felújítás.

Futó István, igazgató - Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola
A kollégiumban lesz a legjelentősebb változás az előző évhez képest. Valamennyi, nagyon elhasználódott mellékhelyiséget sikerül a nyáron teljesen felújítani. Megújulnak a vizesblokkok, mellékhelyiségek. Úgy gondolom,hogy lényegesen fogja javítani a kollégisták komfortérzetét.

Az iskola igazgatója azt is reméli, hogy a korszerűsítéssel csökken majd az intézmény fűtésszámlája. A kereskedelmi éves szinten mintegy 25 millió forintot fizet csak a fűtésre. A várakozások szerint, ez a felújítás után legalább 5 millióval lesz kevesebb.