Hírek

Kereterősítés a Hungast-Haladás röplabdázóinál

2019. július 26., 19:29

Ugyan még jól megérdemelt szabadságukat töltik a Hungast-Haladás röplabdázói, a szakmai stáb és a menedzsment azonban gőzerővel dolgozik a keret megerősítésén. A vezetőség dolgát nagyban megnehezítette, hogy a szezon befejeztével valamennyi játékosnak lejárt a szerződése és a jövő évi költségvetés is bizonytalan volt.

Kereterősítés a Hungast-Haladás röplabdázóinál

Alig több mint egy hónappal ezelőtt vált biztossá, hogy az önkormányzat támogatja a szombathelyi extraligás női röplabdacsapatot. Így megkezdődhettek a tárgyalások a régi játékosok lejárt kontraktusának meghosszabbításáról. Közülük elsőként a puerto ricoi Genesis Anais Mirandával sikerült megegyezni.

Genesis Anais Miranda - röplabdázó, Hungast-Haladás
"Azért döntöttem így, mert látom a potenciált a csapatban, a képességet a döntőbe jutásba. Úgy gondolom sokat fejlődtünk, és ha összetartunk, akkor talán tudok abban segíteni, hogy elérjük a célt ami a döntő, harcolni fogunk a legvégsőkig."

Miranda mellett Takács Bernadett és Stephanie Lojen is marad a Haladásban a következő szezonban. A jó magyar játékosokat nehéz megtartani az extraligában - mondja a HVSE sportigazgatója. Bokor Zsolt úgy látja, hogy bár vannak tehetséges fiatalok, de ha a tanulást helyezik a sport elé és elhagyják a várost azt is el kell fogadni és az általuk keletkezett űrt be kell tölteni.

Bokor Zsolt - sportigazgató, Haladás VSE
"Meg kell próbálni az ő helyüket is magyarokkal feltölteni, van egy magyar szabály, egy új a röplabdában, tavaly is alkalmazták, az sem könnyíti meg ezt a dolgot és hát ki kell egészíteni őket nagyon jó külföldi játékosokkal, hogy ezt az extraligát bírják vagy bírjuk."

A csapat a tervek szerint augusztus első hetében kezdi meg a felkészülési munkát a 2019-2020-as élvonalbeli bajnoki szezonra.