Hírek

Két hónap próbaidőre megnyitották a Haladás Sportkomplexum parkolóját

2018. szeptember 14., 15:13

Az így nyilvánossá vált 160 hely enyhítheti a környéken élők parkolási gondjait.

Két hónap próbaidőre megnyitották a Haladás Sportkomplexum parkolóját

Felhúzták a sorompót, nyitva van a Haladás Sportkomplexum Rohonci út felőli parkolója. A megnövekedett autósforgalom miatt egyre kevesebb a parkolóhely a Derkovits-lakótelepen, iskolaidőben pedig még többen járnak a környéken.

Gál Sándor – ügyvezető igazgató, Haladás Sportkomplexum
„Ezért úgy döntöttünk, hogy megnyitottuk ezt a déli oldal felőli nagy parkolót is a szülők előtt, illetve beüzemelésre került a kávézó itt a stadion oldalában. Az oda érkező vendégek számára is szükséges parkolóhelyet biztosítani.”

Összesen 160 parkolóhely vált nyilvánossá, ami enyhítheti a lakótelepen élők parkolási gondjait is.

Puskás Tivadar – polgármester
„Azért épült ez az egész sportkomplexum, hogy szolgálja Szombathelyt, szolgálja a szombathelyieket. Remélem, hogy ezzel a tettünkkel is Szombathelyt szolgáljuk.”

Már korábban is felmerült az ötlet, hogy – a lakók kérésére – megnyitják a Haladás Sportkomplexum parkolóját. Most Melega Miklós kezdeményezésére, az önkormányzattal és a létesítmény vezetőjével összefogva sikerült ezt megvalósítani.

Melega Miklós – képviselőjelölt
„Képviselőjelöltként is fontosnak tartom azt, hogy valamit tegyünk a parkolási helyzet javításáért itt a Derkovits lakótelepen. Hosszabb távon azt gondolom, hogy az lesz a megoldás, hogy az egész lakótelepre kiterjedő, átgondolt komplex parkolófejlesztési tervet kell kidolgozni, azonban vannak rövid távú megoldási lehetőségek is. Ezek sorába illeszkedik ez a mostani kísérlet”

Egyelőre két hónapra nyitották meg a sportkomplexum alsó parkolóját. A próbaidőre azért van szükség, hogy kiderüljön: a Haladás mérkőzéseire ki tudják-e üríteni a parkolókat, hiszen akkor minden helyre szükség van.