Hírek

Két új óvodai csoporttal bővül szeptembertől a szombathelyi egyházmegye óvodája

2015. április 16., 19:13

A két új csoportnak a Hollán Ernő utcai volt iskola épülete ad majd otthont.

Két új óvodai csoporttal bővül szeptembertől a szombathelyi egyházmegye óvodája

A Szombathelyi Egyházmegye 24 Tantermes Iskolaépítési Projekt egyik vállalásaként két új óvodai csoportot tervez indítani szeptembertől. A két tervezett óvodai csoport elhelyezését az üresen maradt Hollán Ernő utcai iskolaépület felújításával oldják meg.

Veres András, megyéspüspök
"Az épületnek az átalakítása, ami a Hollán Ernő utcában van elkezdődött és július végére ahogyan az iskola projekt is bezárul, akkora fog befejeződni ennek a kivitelezése is, úgyhogy semmi akadálya nem lesz annak, hogy az ősszel elindulhasson ez a két csoportunk."

Az épület felújítására a projekt keretében 120 millió forintot pályázati támogatás áll rendelkezésre, melyből korszerűsítik a fűtést, az egyéb vezetékeket és cserélik a nyílászárókat is.

Englert Zsolt, igazgató, Brenner János Általános Iskola és Gimnázium
"Ez egy fejlődési lehetőség, hiszen egy részről maga az iskola is fejlődni fog, hiszen már most látjuk hogy növekvő érdeklődés van az iskola felé, tehát várhatóan 40-50 fővel már emelkedik az iskola létszáma, s ehhez szeretnénk igazítani az óvoda kapacitását is.

A munkálatok április elején kezdődtek meg, az óvodai csoportokat befogadni képes létesítmény várhatóan augusztus közepére elkészül.