Hírek

Két vereséget követően ismét nyert a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata

2018. május 11., 16:35

A szombathelyiek az Aréna Savariában nagy küzdelemben 2:1 arányban győzték le a sereghajtó Bőny együttesét.

Két vereséget követően ismét nyert a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata

A rájátszás egyik legbiztosabb győzelmének ígérkezett a sereghajtó Bőny elleni hazai derbi a Haladás számára, ám ennek ellenére a szombathelyiek alaposan megszenvedtek az Aréna Savariában. Az első félidőben nem is találtak be  a remekül védő Balikó hálójába. A jég a találkozó 25. percében tört meg, amikor Vidák vette be a vendégek kapuját. A 34. percben pedig Michel Melo egy mintaszerűen lejátszott kontra végén megduplázta az előnyt. A sereghajtó bőnyiek azonban nem adták fel és Bogyó találatával szinte pillanatokon belül szépítettek. A végjátékban nagyon közel álltak a vendégek az egyenlítéshez, ám elhibázták a ziccereiket, és így 2:1 arányú vereséggel távoztak Szombathelyről.  

Vidák Balázs - futsaljátékos, Swietelsky-Haladás VSE
“Én a meccs előtt a többiekkel is azt beszéltem, hogy nagyon sokat kell tenni ma a győzelemért, nem fogják olcsón adni. Ez a pályán is látszott. Azt gondolom, hogy az első gólig nagyoon nyögvenyelős volt. Utána is, de szerencsére mi rúgtuk a másodikat.”

A szombathelyiek két nagyon súlyos vereség után léptek pályára a Bőny ellen. A Győrtől 7:2-re, míg az Aramistól 10:6-ra kaptak ki. Ez a két fiaskó mentálisan  alaposan megviselte a csapatot. A játékosok komoly önbizalomhiánnyal küzdöttek, ami meg is látszott a teljesítményükön.

Turzó József - vezetőedző, Swietelsky-Haladás VSE
“Nagyon nehéz mérkőzés volt. nagyon stabilan védekezett a Bőny és abból kontrákra akartak felállni. Felkészültünk erre. Az elmúlt két mérkőzésen kaptunk 17 gólt, most egy gólt kaptunk, amit nagyon pozitívnak értékelek. Megvolt a megfelelő alázat bennünk, megvolt a védekezés és a megfelelő kapusteljesítmény.”

A Haladás csapata továbbra is a csoport második helyén áll. Legközelebb május 17-én, csütörtökön lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, még pedig közvetlen üldözőjük, a Veszprém otthonában. A találkozó 17 órakor kezdődik majd.